Home > > Alweer gezeik over De Krul

Alweer gezeik over De Krul

Ronald M. Offerman

Sinds ik stukjes schrijf heb ik al een keer of acht een stukje geschreven over wildplassen. Bijvoorbeeld; waarom stinkt de ene krul  veel meer dan de ander. Sommige ruiken lekker naar Lavendel terwijl je in de andere amper kunt ademen. Maar over het algemeen gaan ze toch over de hoeveelheid openbare toiletten die er staan in de stad en dan ook over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Die is belachelijk groot.  In Amsterdam zijn de verhoudingen 35 voor heren tegen 3 voor dames. Dan is Amsterdam nog een van de meest plasvriendelijke steden in Nederland.

Doodsverachting

Zwolle staat onderaan. Ik denk dat ze in Amsterdam dan ook al die gore plaskruizen en Dixie,s meetellen. Al jaren is het mij in bijvoorbeeld het Vondelpark een doorn in het oog dat daar van die gore dingen staan waar je kunt plassen. Vrouwen kunnen daar ook. Maar je moet als vrouw toch wel heel veel doodsverachting hebben wil je daar op gaan zitten. Goor, vies en vooral armoedig zijn ze. Amsterdam onwaardig.

Voor honden is het beter geregeld

In het Vondelpark (en in de hele stad) mogen dagelijkse wel honderden honden overal tegenaan schijten en pissen, maar als een vrouw midden in de nacht even op straat gaat zitten krijgt ze een bekeuring van 140 euro. Volstrekt belachelijk. Nu heeft de rechter de boete verlaagd naar 90 euro, maar dat maakt het niet minder belachelijk.
Volgens de rechter kunnen vrouwen ook wel op de krul. Hoe dan???

Kom in opstand!

Ze moeten gewoon op veel meer plekken openbare toiletten neerzetten voor vrouwen en mannen. Mensen willen daar heus wel voor betalen. Nou ja kortom, u begrijpt dat ik het helemaal oneens ben met de rechter en de boete.
Ik zou zeggen: vrouwen in Nederland kom in opstand. Doe mee met de demonstratie die er binnenkort komt. Een wildplasdemonstratie en als ik mijn kaplaarzen kan vinden dan kom ik ook. 

Maar gemeente Amsterdam doe er nou gewoon eens wat aan. Want omdat jullie te beroerd zijn om die dingen neer te zetten zorg je voor veel meer problemen in de stad dan jullie zelf beseffen. Wat te denken van de lange rijen wachtenden die vaak bij clubs en dergelijke staan en waar de omringende gebouwen en cafés dan last hebben van allerlei mensen die naar het toilet moeten?


vier reacties op "Alweer gezeik over De Krul"

Suffie
-1-  Suffie:
Als we nou eens beginnen met niet naar de rechter te wijzen, die in zijn functionele zuiverheid een prima vonnis heeft geveld, maar naar de beleidsmakers die deze situatie hebben laten ontstaan, dan zijn we al een heel end.
JohnN
-2-  JohnN:
Suffie, zo lees ik dit stuk niet hoor. Niet als een aanval op de rechter maar op het beleid van de stadsoverheid, die wel parkeergarages faciliteert maar verzuimt hier en daar een (liefst beheerd) net keldertje in te plannen om de mensen in hygiënisch gedrag te faciliteren. Er lopen meer mensen met hoge nood in de stad rond dan er auto's rondrijden op zoek naar parkeerruimte. De ''krul'' voor zover die er nog is, is 19e eeuws, de eerste verbetering na de gouden eeuw, toen iedereen nog onbekommerd in de goot plaste. De evolutie is op sanitair gebied blijven stilstaan.
Dat de rechter naar de krul verwees voor vrouwen is natuurlijk een forse misser, maar het vonnis is een gewoon opvolgen van een (m.i.wereldvreemd) beleid.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Een prima vonnis? Dat hij na 2,5 jaar nog een verlaagde boete durft te geven is op zichzelf al schandalig. En dat hij de boete dan ook nog eens motiveert met het geraaskal dat die vrouw ook in een krul had kunnen gaan zitten getuigt helemaal van wereldvreemdheid. Maar goed, je kunt meegaan in die boete, maar hij had gewoon zijn mond moeten houden over die krul. Als je daarmee half Nederland over je heen krijgt doe je toch iets niet goed. Het was ‘functioneel zuiverder’ geweest als hij haar gewoon een boete wegens wildplassen had gegeven en had gezegd dat ze verder maar bij de gemeente moest klagen.
Arnoud
-4-  Arnoud:
@Suffie: je kunt je nog even verder ergeren aan mijn functioneel zuivere oordeel over deze rechter op mijn eigen blog: https://arnoudhugo.nl/2017/09/22/plassen..
:-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.