Home > > Lamzakken van schapen

Lamzakken van schapen

Schaap

Schapen zijn asociale rotbeesten. Vraag het maar aan de bewoners rondom park Westertocht in Tuindorp Oostzaan, die weten er namelijk alles van. Mekkeren en blaten over van alles en nog wat. En een beetje lam op hun rug liggen, dat kunnen ze. En dan moet je ze daarna nog overeind helpen ook. Volkomen logisch dus dat de bewoners helemaal niet blij waren toen de schapen vorige maand, na een afwezigheid van enkele maanden, weer in het park werden uitgezet.

Dat was bij de introductie van deze wollige herrieschoppers, nu enige jaren geleden, wel anders. Toen werden zij door de bewoners binnengehaald als de verlossers, met als opdracht het openbare groen in het park op natuurlijke wijze te gaan beheren. Het aanvankelijke enthousiasme sloeg echter al gauw om in ergenis toen bleek dat de beesten het vertikten om zich fatsoenlijk door de bewoners te laten aaien, maar juist samendromden in schapenenclaves waarin de mens uitdrukkelijk werd buitengesloten.

Intolerant
Daarnaast maakten de schapen zich bijzonder impopulair door hun intolerante houding tegenover de honden van de bewoners, die daar (hoewel dit verboden is) nog wel eens losliepen en dan dusdanig werden geprovoceerd dat ze geen andere keus zagen dan hun tanden in een schapenbout te zetten.

Daar bleef het echter niet bij. De schapen vraten de natuur aan, vertrapten planten, vernielden de bomen en scheten ook nog eens de looppaden onder. Bovendien vertikten ze het om de kadavers van de door de (ondanks het verbod) loslopende honden doodgebeten martelaarsschapen, zelf netjes op te ruimen.

Nieuwe lading
Ongeveer een half jaar geleden besloot de eigenaar van de schapen, Gradiënt Natuurbeheer, de dieren weg te halen om te onderzoeken waar nou precies de problemen lagen, om vervolgens onlangs dus een nieuwe lading los te laten. Deze maal sterker, groter, weerbaarder en ongetwijfeld nog agressiever.

Maar de bewoners willen geen schapen. Zij hebben liever bijen. Zodat hun honden (ondanks het verbod) weer lekker los kunnen rondlopen, aan bomen kunnen hangen, holen kunnen uitgraven, de restanten van het wild kunnen opjagen en de looppaden vol kunnen schijten.

Want zo werkt de natuur nu eenmaal. Althans in park Westertocht.


twee reacties op "Lamzakken van schapen"

EdwinS
-1-  EdwinS:
Hahaha, mooi stukkie! En idd, wat een sneu en overdreven gezeik van die buurtbewoners...
EdR
-2-  EdR:
God allemachtig! Hier verkoopt men okkies, en aan de overkant spliterwten! Daarna maar de bijen verbannen, want er vallen doden als men een allergie heeft voor bijen steken. Verder alles goed daar?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.