Home > > Boekenweek

Boekenweek

Rob Zwetsloot

Het is weer Boekenweek, en dan ben ik heel blij dat ik geen schrijver ben.
Dat ik niet dagen, weken, maanden, jaren als een schaduw zie vervliegen terwijl ik achter mijn toetsenboek de ene briljante zin na de andere schrijf om een grensverleggend meesterwerk te scheppen dat onverkoopbaar blijkt en uiteindelijk in de papierversnipperaar eindigt.
Dat ik me niet hoef druk te maken om het thema dat het politbureau van de cpnb, die stalinistische organisatie voor de Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek per oekaze heeft opgelegd.

Verboden vruchten is dat thema dit jaar, en dat zal door het gehele schrijversgilde weer worden aangegrepen om besmuikte seksueel getinte dubbelzinnige flauwe grappen te publiceren, trieste en slecht aflopende verhaaltjes over vreemdgaan en seks met mensen van een andere religie, huidskleur, geslacht of seksuele geaardheid.

En niet onlogisch want de enige boeken die nog verkopen zijn boeken over verboden vruchten als seks, vreemdgaan en ontucht. Gevolgd door boeken over lekker koken, zelfhulpboeken en  boeken over voetbal. 

Deze trend zal er toe leiden dat er een zelfhulpboek van een bekende (ex-)voetballer verschijnt over combinaties van koken en seks. 

Bij recht-op-en-neer-seks hoort een  echte Hollandse stamppot, terwijl seks op z’n frans  of met de Franse slag zich goed laat combineren met een gerecht als  cocq au vin. 

Dat boek zal als warme broodjes over de toonbank gaan bij boekhandels en een hit worden bij de leeskringen van ongelukkige huisvrouwen in de provincie en tevens leiden tot erg veel experimenten zowel in de slaapkamer als in de keuken.

Op het onvermijdelijke boekenbal, waar ik gelukkig nooit voor zal worden uitgenodigd zolang ik blijf weigeren een boek te schrijven, zullen de in de Paradiso aanwezige medewerkers van uitgeverijen en redacteuren een heuse ondeugende avond  beleven, en wederom zullen trachten een iets te dronken schrijver schalks tot een avontuurtje te verleiden en een verboden vrucht te plukken.

Daarmee gaat de literatuur dit jaar terug naar de bron.

Seks.

Alle goede literatuur gaat over seks.

Verlangen.

Geilheid.

Intimiteit. 

Schaamteloosheid.

Vunzigheid,

Verdorvenheid. 

Porno.

En uiteraard over schuldgevoel, want het blijft tenslotte de Hollandse boekenweek georganiseerd door de zedenmeesters van de Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek met hun calvinistische bagage.

En dan moet ik gelijk denken aan het Boek de Boeken.
De Bijbel.
Wie  verboden vruchten eet, die zal uit het paradijs verwijderd worden, staat daarin.
En het is maar dat U dat weet.

trefwoorden.

vijf reacties op "Boekenweek"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik mis het zelfhulpboek voor de verzuurde beroepsactivist.

Werkt een zelfgekozen isolement overigens maar naar één kant?
Bram
-2-  Bram:
Ik mis juist het boek zelfbeklag.
Milena Tsareva
-3-  Milena Tsareva:
"Wie  verboden vruchten eet, die zal uit het paradijs verwijderd worden, staat daarin."

En als men er een smoothie van maakt, dan kan men de verboden vruchten drinken i.p.v. eten. Staat daarover ook nog wat in het "boek der boeken"?
Suffie
-4-  Suffie:
Het is maar dat u het eet, Milena...
JohnN
-5-  JohnN:
Toen ik Rob Zwetsloot op dit onderwerp zag losgaan moest ik aan Freud denken. Gruwen en stiekem genieten: nou de NPO bedient hem op zijn wenken.Een herhalingscompilatie- van Koot en Bie nummers uit hun goeie ouwe tijd:! :-)
https://www.npo.nl/koot-en-bie-zetten-de..
Vooral de 'vieze man' kwam mij bekend voor als karikatuur van veel mannetjes die de kat in het donker knijpen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.