Home > > Het einde van de bestuurscommissies

Het einde van de bestuurscommissies

Beeld van violist in de Stopera

Deze week heeft de gemeenteraad van Amsterdam besloten: in maart 2018 houden de zeven bestuurscommissies op te bestaan. Een dieptepunt in mijn zeven jaar lokale politiek. Natuurlijk, we krijgen er een ander model voor terug (met benoemde bestuurders en lokaal gekozen adviescommissies), maar daarover heb ik van begin af aan gezegd dat ik het een mager alternatief vind. Binnen mijn partij D66 heb ik hierover actief de discussie aangezwengeld, maar dat heeft helaas niet mogen baten.

Na vier jaar deelraad en vier jaar bestuurscommissie komt er volgend jaar dus in principe een einde aan mijn tijd als politicus in stadsdeel Nieuw-West. Dat betreur ik, want het is prachtig om volksvertegenwoordiger te kunnen zijn van je eigen buurt. En die adviescommissie dan? Ik weet het niet, want ik heb mijn twijfels over wat je daar kunt bereiken. Al zal dat moeten blijken in de praktijk. Voor nu overheerst bij mij teleurstelling.

Jeroen Mirck is sinds 2010 lid van D66-fractie in Nieuw-West.

Edit: Op verzoek van Jeroen Mirck laatste zin toegevoegd.


drie reacties op "Het einde van de bestuurscommissies"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Ik vind dit echt een heel slecht besluit en ik hoop dat een volgend gemeentebestuur de zaak repareert. Indien mogelijk uiteraard.
Jeroen Mirck
Je kunt alles repareren dat stuk is, Arnoud. In theorie tenminste. Het bestuurlijk stelsel is nu in twee bestuurstermijnen dusdanig afgebroken dat het veel tijd zal kosten om weer iets op te bouwen dat solide is. Sowieso zal ook dit nieuwe stelsel weer worden geëvalueerd, waarbij er gegarandeerd weer iets moet worden aangepast. We zullen zien waar dat toe leidt. Een serieuze terugkeer tot een model dat er ooit was, zal langer dan één bestuurstermijn duren.
wk
-3-  wk:
"Was fällt das soll man auch noch stoßen"
Jeroen schrijft: "want ik heb mijn twijfels over wat je daar kunt bereiken"
Dat gold voor de oude deelraad óok al. Ik kijk naar de deelraad Centrum, die toch behoorlijk onder de duim zat van de Gemeenteraad. Werkte niet omdat het niet kón werken.
Duidelijk is de nieuwe situatie wel. Over opkomst bij verkiezingen en andere steun uit de bevolking ben ik pessimistischer. We zullen zien.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.