Home > > De burgemeester is ziek

De burgemeester is ziek

Burgemeester Eberhard van der Laan - Foto: Wikipedia

Onlangs deelde burgemeester Eberhard van der Laan mee dat hij ernstig ziek is. Hij heeft uitgezaaide longkanker. De prognose is niet goed. Hij schreef dit in een brief aan alle Amsterdammers.

Zijn werk als burgemeester wil hij blijven doen, zegt hij. Uiteraard wel met een vermindering van taken en publieke optredens.
Amsterdammers reageerden massaal en bedroefd. Hem werd sterkte gewenst.

Toch zal ook menigeen, waaronder ikzelf, zich hebben afgevraagd waarom hij de tijd die hem nog rest niet voor zichzelf gebruikt. En belangrijker: voor zijn gezin met jonge kinderen. Niemand is onvervangbaar, behalve voor zijn gezin.

Misschien zit het niet in de aard van het beestje, misschien zou hij doodongelukkig zijn zonder zijn werk. Dan maar door tot het bittere einde. In elk geval wens ook ik hem daarbij veel sterkte.


Een reactie op "De burgemeester is ziek"

JohnN
-1-  JohnN:
Sommige mensen willen liefst ''in het harnas sterven''.
Daar kan ik me ook wel iets bij voorstellen.
Misschien is de kleine mogelijkheid van herstel wel gebaat bij iemand die zolang hij kan actief blijft.
We weten overigens niets van het voorafgaande, ik vond hem er al langere tijd niet gezond uitzien. Wie weet hoelang hij al knokt en wil hij dat blijven doen zonder het bijltje erbij neer te leggen.
In ieder geval wens ik hem en zijn binnenste kring alle sterkte en de kans om genoegen te putten uit alles aan moois wat zich nog voordoet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.