Home > > Buurtcamping Sloterpark is oase van rust

Buurtcamping Sloterpark is oase van rust

De Buurtcamping groeit door. Na Amsterdam en Utrecht deden dit jaar ook Rotterdam, Tilburg en Haarlem mee, terwijl Den Haag al staat te trappelen. Vorig jaar waren er zeven campings, dit jaar elf. Net als in 2015 was ik ook dit jaar de ‘campingjournalist’ van Buurtcamping Sloterpark. Een wereld van verschil: vorig jaar teisterde een storm de camping, dit jaar hadden we het ons niet meer zomers kunnen wensen.

Buurtcamping Sloterpark

Een oase van rust middenin Amsterdam Nieuw-West. Zo kun je de nieuwe locatie van Buurtcamping Sloterpark gerust omschrijven. Niet meer pal aan de Sloterplas, maar meer landinwaarts. Natuurspeeltuin De Natureluur ligt vlak naast doorgangsweg Allendelaan, maar is door brede rijen bomen aan het zicht ontnomen. Ideaal voor wie zich even helemaal op vakantie wil wanen in eigen stad.

Buren leren kennen

Voor een grote tent zit een Surinaams moeder met haar drie jonge kinderen. Ze hoorden via de lokale Voedselbank van de Buurtcamping en waren direct enthousiast. “Dit is de allereerste keer dat we kamperen, dus is het wel even wennen. Inmiddels vinden mijn kids het geweldig. Er worden veel leuke dingen georganiseerd en het weer is natuurlijk geweldig.”

Wie net als vorig jaar weer hun tent hebben opgezet, zijn Ben (70) en Toos (60). Door een hersenbloeding zit Ben in een scootmobiel, maar dat weerhoudt de ervaren kampeerder er niet van om drie dagen op de Buurtcamping te staan. “De sfeer hier is zo goed, dat had ik voor geen goud willen missen. Hier leer je je buren pas echt goed kennen.” Volgend jaar zijn ze er opnieuw bij, Toos wil zelfs dolgraag vrijwilliger worden.

Avontuurlijke haan

In het Sloterpark rennen veel konijntjes rond en in de naastgelegen Heemtuin kun je in alle rust de vogels horen kwetteren. Even verderop is bovendien een kinderboerderij. Maar hoe komt die kloeke haan ineens op de Buurtcamping? Het blijkt een kampeerder te zijn: het huisdier van Dirk, een bewoners uit Slotermeer. Dirk is met zijn grijze baard en scherpe kijk op de wereld een bekende verschijning in de buurt. Vaste bezoeker van de ‘Geluksdisco’ in Westside aan de Vlugtlaan en dit weekend natuurlijk ook te vinden op de Buurtcamping. “Mijn haan Pippi gaat gezellig met me mee. Hij is vernoemd naar Pippi Langkous, dus een echte avonturier.”

Voor de bezoekers waren er ook dit jaar weer tal van activiteiten, waaronder ochtend-yoga, theatersport, een bootcamp van PT Pete, fotoworkshops van museum Foam, verhalen van stadsdeeldichter Hugo Hoes en een gezamenlijke barbecue. Uiteraard kregen de kampeerders in het Sloterpark ook een verrassingsoptreden van ‘camping-koning’ Gerson Main, die dit weekend een tournee maakte langs alle Buurtcampings. Al met al een onvergetelijk feest.


Reageer op "Buurtcamping Sloterpark is oase van rust"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.