Home > > Mijn eigen leven terug

Mijn eigen leven terug

Rob Zwetsloot

Natuurlijk wil men mijn mening als leider van de Radicale Oppositie Beweging (R.O.B.) over het referendum aan de overkant van het kanaal. Over de Brexit. Het feit dat Groot Brittanië uit de EU wil stappen. 
Terwijl die vlegel van een Mark Rutte namens ons land voorzitter van de eu was. Mark Rutte sloeg daarmee een modderfiguur, en komt in de geschiedenisboeken als de kluns onder wie het schip van de EU definitief ten onder ging. Mark Rutte waarschuwde de Britten nog, maar ze waren niet geïmponeerd door de boodschap van die snotneus. Holland spreekt een woordje mee dacht hij misschien. Niet dus.
Nu roepen de voorstemmers in het perfide Albion dat ze hun land terug hebben. Dat wil ik ook wel. Mijn land terug.

En in heel Europa is nu de geest uit de fles.
De hele Europese Unie staat op instorten. Paniek alom.
Zo is de instorting van voormalig Joegoslavië ook begonnen, met een bloederige en wrede oorlog als gevolg. 
Was Tito maar opgevolgd door een andere vader des vaderlands die gezellig de knoet overheen had gelegd.  
Dan bestond Joegoslavië nog en zaten ze nu allemaal nog gezellig aan de pruimenlikeur. Zjivili!
Nu heb je allemaal kleine landjes die door niemand serieus worden genomen, net zoals Nederland. In Nederland is de geest ook uit de fles.  
Er gaan steeds luidere stemmen op voor een Nexit referendum. Nederland uit Europa.
Onder leiding van Ome Geert. Ome Geert Wilders als opvolger van snotneus Mark Rutte. Ja, Gods wegen zijn duister en zelden aangenaam.  
Dat wordt het moment voor Amsterdam om uit Nederland te stappen. De Aexit. 
Wat ome Geert kan kunnen wij hier in Mokum nog veel beter. Wij willen onze stad terug.
En Amsterdam onafhankelijk is slechts het begin. Ik wil verder gaan.
Ik wil mijn eigen buurt terug. De Buexit
Wat moet ik met dat toeristische centrum en al die gettowijken als Noord, West en Zuidoost. En al die kakkers in Oud zuid en de Watergraafsmeer?
Opzouten met al die griebus. Laat ze hun eigen boontjes maar doppen.
Ik wil dat mijn eigen postcodegebied 1018 terug. De Postcoexit
Onafhankelijk van die rotte, zieke, verdorven buitenwereld, met zijn verval, enge menen, decadentie, misdaad, en zedeloosheid. Laten we alle bruggen ophalen en daar grensposten van maken. En mensen een visum laten kopen als ze het gebied inwillen.
Met een eigen president en eigen bestuur. Republiek postcode 1018. Plantage Weesperbuurt, Kadijken en Oostelijke eilanden.
Maar ja, ik heb eigenlijk niks met die Oostelijke eilanden. Armoede, gettovorming heb je daar. Die kunnen we ook wel afstoten. En dan de Plantage/Weesperbuurt kan ook wel weg. Dat hele Joodse kwarties kunnen we misschien aan Israël schenken. En dan Artis met zijn dierenleed en al die studenten. Veel te veel drukte.
Het is beter mijn straat gewoon uit dat postcode gebied stapt. De Strexit.
Of nog beter. Wat echt ideaal zou zijn. Hexit. Mijn huis stapt uit mijn straat er wordt een onafhankelijke staat. Zodat ik met niks en niemand meer wat te maken heb. De Nixit. 
Dat lijkt me heerlijk. Ideaal. Eindelijk mijn eigen leven terug.


Een reactie op "Mijn eigen leven terug"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Ik plaats hierbij met klem de kanttekening dat ik me niet vereenzelvig met het woord "men" uit de eerste zin van dit artikel en dat ik derhalve niet bij de mensen hoor die daarmee door de heer Zwetsloot bedoeld worden.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.