Home > > Tranen, kleuren en poëzie tijdens 150e OBA Open Podium

Tranen, kleuren en poëzie tijdens 150e OBA Open Podium

Jos van Hest moest regelmatig de tranen uit zijn ogen wrijven tijdens zijn praatje bij aanvang van het 150e OBA Open Podium op zaterdag 25 juni 2016. De organisatie had in haar uitnodiging aan iedereen gevraagd om zich te kleden in roze, paars of rood en om een bloem mee te nemen voor Jos van Hest. Dit was namelijk niet alleen het 150e OBA Open Podium, maar ook de 150e keer dat Jos van Hest de presentatie deed. Velen hadden aan de oproep van de organisatie ook gehoor gegeven.

Er moesten stoelen bij...

De opkomst was zo groot dat er stoelen bij moesten...

Jos van Hest was volledig verrast door het kleurrijk geklede publiek, de bloemen en de enorme opkomst. Hij was zichtbaar ontroert toen hij tijdens zijn openingspraatje bekende dat hij 12,5 jaar geleden niet had verwacht, dat hij zo vaak het OBA Open Podium zou gaan presenteren. Hij herinnerde zich nog het allereerste OBA Open Podium toen er slechts zeven poëzieliefhebbers kwamen opdagen. In de jaren erna is het OBA Open Podium uitgegroeid tot het belangrijkste maandelijks terugkerende poëziepodium in Nederland voor beginnende dichters, ervaren poëten en alles daartussen.

In zijn praatje bedankt Jos van Hest zo’n beetje iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het succes van het OBA Open Podium: de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam die het best denkbare locatie is voor dit evenement, de OBA-medewerkers die op vrijwillige basis steeds weer veel tijd besteden aan de organisatie, de dichters en schrijvers die steeds weer bereid zijn om hun werk te delen en, niet te vergeten, het publiek zonder wie het OBA Open Podium geen bestaansrecht zou hebben.

 In zijn bescheidenheid noemt Jos van Hest niet zichzelf, maar feit is dat zonder hem het OBA Open Podium nooit had kunnen uitgroeien tot wat het uiteindelijk is geworden: een plek waar dichters, schrijvers en publiek elkaar vinden in een gezamenlijke liefde voor poëzie en het gesproken woord. Het succes is voor een belangrijke deel te danken aan de geïnteresseerde en respectvolle wijze waarop Jos van Hest de verschillende dichters interviewt en hen aan het woord laat. Tijdens het 150e OBA Open Podium weet dichter Eric van Loo dit uitgangspunt van “iedereen is welkom” prachtig te verwoorden in zijn gedicht Voor de wind.

Andere dichters en schrijvers die optraden tijdens het 150e OBA Open Podium waren Yvonne Gillissen, Elbert Gonggrijp, Hubert Klaver, Conny Lahnstein, Debjani Paul Gupta, Carla van Slooten en Sanguilla Maghie.

 


Reageer op "Tranen, kleuren en poëzie tijdens 150e OBA Open Podium"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.