Home > > 150e OBA Open Podium

150e OBA Open Podium

Jos van Hest - Foto: Robin Kerkhof

Lang, lang geleden, toen de Centrale Openbare Bibliotheek Amsterdam nog was gevestigd aan de Prinsengracht, kwam een klein groepje poëzieliefhebbers tezamen in een achterafzaaltje van de Mokumse bieb voor het allereerste OBA Open Podium.
Inmiddels zijn wij 12,5 jaar verder en het maandelijks OBA Open Podium is onder leiding van de presentator Jos van Hest (foto) uitgegroeid tot een begrip binnen de poëziewereld.

Het OBA Open Podium is tegenwoordig een poëziepodium met een landelijke bekendheid. Dichters komen uit Groningen (Anneke Wasscher), Zuid-Holland (Frans Terken), Gelderland (Geert Zomer) en andere plekken van Nederland speciaal naar Amsterdam om daar voor te dragen. Vlielandse eilanddichter Gerda Posthumus heeft er zelfs een gedicht over geschreven.

Zowel ervaren als beginnende dichters dragen graag voor op het OBA Open Podium. Dit is voor een groot deel te danken aan de betrokken en respectvolle wijze waarop Jos van Hest het OBA Open Podium presenteert. Hij is een uitstekende luisteraar van poëzie en een nieuwsgierig interviewer.

Aanstaande zaterdag 25 juni 2016 is reden voor een klein feestje, want dan vindt het 150e OBA Open Podium plaats. Iedereen is welkom. Toegang is gratis.

Meer informatie over 150e OBA Open Podium


Een reactie op "150e OBA Open Podium"

JohnN
-1-  JohnN:
Beste Robin, ik vind het fantastisch dat je met deze tekst het OP van de OBA weer eens onder de aandacht brengt. Hoe minder lege stoelen er in de zomer zijn (er zijn altijd nog wel een paar plekjes vrij) hoe beter. Alleen een handvol deelnemers zo prominent in het zonnetje zetten, dat stoort een beetje, immers elk jaar komen er honderden woordkunstenaars op dat podium die er niet voor onderdoen.
Graag wil ik nog toevoegen dat de initiatiefneemster in 2003 Riet Lamers is, die onlangs onder grote belangstelling met pensioen ging.
Centrale Bibliotheek Oosterdok, 2e etage, elke laatste zaterdag van de maand 14:00-16:00u.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.