Home > > Straks bungelen de lijken in de bomen

Straks bungelen de lijken in de bomen

Toen ik het bericht las over het gevonden hoofd van Nabil Amzieb op de Amstelveenseweg, dacht ik: waar eindigt dit? Gaan we terug naar de middeleeuwen? Hangen straks de opgeknoopte lijken aan de boomtakken? Worden er hoofden op staken gespietst?

Want hier is binnen crimineel Amsterdam een nieuwe norm gezet, hier moet de tegenpartij straks overheen, dat kan niet missen. Zijn de daders soms net terug uit Syrië? Want in die contreien is voldoende scholingsaanbod op dit gebied. Terug in Nederland wil je bij je makkers dan toch even pronken met je IS-startkwalificatie. Zelfs de Italiaanse maffia bedient zich tegenwoordig zelden nog van dergelijke middelen. Voor zover ik weet dan, ik houd het niet echt bij geef ik toe.

De nervositeit in de onderwereld zal toenemen. Ook bij de daders, want dit roept uiteraard om wraak. Hoe komt men tot dergelijk gedrag? Hier gaat toch behoorlijk wat organisatie en moeite in zitten. En dat kennelijk alleen om een dreigend statement te maken naar (bepaalde bezoekers van) shisha lounge Fayrouz.

Waar begin je aan? Het is toch een heel gedoe. Er moet iemand worden doodgemaakt. Er moeten auto’s worden gestolen voor de logistieke afwikkeling. Er moet benzine worden getankt voor de latere rituele verbranding. Als pièce de résistance moet het lijk op een keukentafel worden gelegd en moet met een bot keukenmes de kop van de romp worden gescheiden. Dat moet volgens mij toch even slikken zijn. Op z’n minst moet men voor de zorgvuldigheid ‘the gentleman’s guide to amputation‘ raadplegen, anders kunnen er medische fouten worden gemaakt. Er moet vervolgens gesjouwd worden met een lijk zonder hoofd. De auto met het lijk moet in de brand. Tenslotte moet iemand in alle vroegte met het losse hoofd in een Albert Heijn-tas naar de Amstelveense weg rijden om het voor de deur van het waterpijpcafé te leggen. Het hoofd moet dus uit de tas genomen worden en het gezicht moet in de juiste richting worden gepositioneerd! Uiterste zorgvuldigheid is hier geboden, anders komt de boodschap niet over. Mevrouw Bénédicte Ficq (vaste advocaat voor dit soort types) krijgt daar straks nog een hele dobber aan. Hoe overtuigt zij de rechtbank dat deze hele kwestie op een misverstand berust en dat de verdachte onmiddellijk dient te worden vrijgelaten? En dan te bedenken dat zo’n dader in die tijd ook lekker thuis op de bank een paar seizoenen van Breaking Bad op Netflix had kunnen kijken. Het is maar waar je voor kiest in het leven.

Verscheen eerder ook op blog Arnoud Hugo.

Update: Het was geen Albert Heijn-tas, maar een ordinaire vuilniszak, zo bleek uit camerabeelden. Zelfs de wil om het allemaal een beetje stijlvol te doen ontbrak blijkbaar.


twee reacties op "Straks bungelen de lijken in de bomen"

JohnN
-1-  JohnN:
In een rechtsstaat worden daders even actief vervolgd als ze collega's om zeep brengen dan wanneer het onschuldige slachtoffers betreft. Ik hoop dat de drie kruisen in het Amsterdamse wapen daar nog steeds voor staan. We moeten waken voor lankmoedigheid wanneer we opgeschrikt worden door de zoveelste afrekening.
Milena Tsareva
-2-  Milena Tsareva:
Zou mevrouw Ficq via haar clientèle al weten wie het gedaan heeft? Het zou me niet verbazen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.