Home > > Heldhaftig, Vastberaden maar vooral Barmhartig.

Heldhaftig, Vastberaden maar vooral Barmhartig.

Waterlooplein - Foto: Arnoud Hugo

 Ik weet niet of ik de enige Amsterdammer ben die zich mateloos ergert aan die lui die nu al een paar weken op zaterdag op het Waterlooplein staan te schreeuwen. Maar ik heb er eigenlijk wel een beetje genoeg van.  Dat iedereen alles mag zeggen en zijn mening mag ventileren ben ik wel voorstander van. Maar laten we nou eerlijk zijn: je kunt natuurlijk ook te ver gaan. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar dan moet je wel een mening hebben. En niet alleen maar zoals de laatste tijd helaas de gewoonte is geworden als een imbeciel allerlei provocerende oerkreten uit moet gaan stoten. Ook dat verongelijkte toontje van een hoop van die mensen, dat iedereen alles krijgt en heeft behalve zij dan, en dat daarom iedereen dan maar weg moet, begint me steeds meer te storen.

Die kop van die Wilders kan je toch ondertussen ook niet meer aanzien. En dat gezeik dat ze op komen voor de Nederlandse normen en waarden, dat komt na al die jaren ook een beetje mijn keel uit. Als die normen en waarden dan zijn dat je met een muts van een varkenskop op je knar in de hoofdstad van het land je moet gaan gedragen als de eerste de beste leip dan zijn dat soort normen geen cent waard. Al moet ik zeggen dat die koppen wel de ware aard, normen en waarden van die mensen tonen. Namelijk die van varkens. Nou is het natuurlijk ook weer niet zo dat ik niet in de gaten heb dat er behoorlijk wat problemen zijn. Maar al die mensen die hier heen komen die komen hier natuurlijk niet voor de lol heen. 

Ik zal natuurlijk wel naïef zijn en met mijn kop in het zand zitten maar ik zie het probleem ook eigenlijk niet zo. Er zijn nu vijftig duizend mensen naar Nederland gekomen. ( Een Arena vol) Waar hebben we het over. Een hoop van die  mensen zitten al vijf jaar in een oorlog in de meest verschrikkelijke omstandigheden. En nou weet ik wel dat hier ook niet alles rozengeur en maneschijn is maar zijn we dan zo diep gezakt hier in Nederland dat de hele wereld mag sterven en verzuipen zoals je in sommige media leest. Laat die vijftigduizend mensen naar Amsterdam komen die kunnen we heus wel ergens kwijt. En anders schikken we met zijn allen maar een beetje in. 

De normen en waarden waren en zijn voor mij nog steeds gebaseerd op Heldhaftig, Vastberaden, maar vooral Barmhartig. Een aantal jaren geleden had ik de slogan bedacht, “Overdag of  ‘s nachts,  Mijn stad is voor iedereen” en zo denk ik nog steeds. Maar als ik iemand met een hakenkruis zie zwaaien op mijn Waterlooplein, die zegt dat mijn burgemeester een slappeling is en die mijn stad komt bevuilen met zijn gore praatjes, dan krijg ik toch wel heel erg de neiging om hem met een eind hout mijn stad uit te jagen. 

Maar dat mag ik vast niet zeggen.


zes reacties op "Heldhaftig, Vastberaden maar vooral Barmhartig."

JohnN
-1-  JohnN:
Ik hoor ook geluiden van: dat er veel mensen bang zijn voor 'al die vreemde binnenkomers'. Dat daar begrip voor moet zijn. Maar stilletjes heb ik al heel lang gedacht: 'ik ben banger voor dat rondreizende circus van schreeuwende wijs en middelvinger zwaaiers, die door het land reizen om inspraak en voorlichtingsavonden te verstoren - dan voor een gebouw met mensen in de noodopvang.
Maar ik heb dat nooit openbaar uitgeschreeuwd, om begrijpelijke reden.
Maar nu is het dan maar wel even gezegd.
Ronald M.Offerman
We zijn het eens John
Arnoud
-3-  Arnoud:
Wanneer die mensen op het Waterlooplein hun energie nu eens zouden steken in nádenken, dan zouden ze daar niet hoeven staan.
JohnN
-4-  JohnN:
Maar onze interim EU voorzitter Mark is ook niet erg inspirerend.
En dan moeten we ons straks ook nog een opinie vormen over het associëren met (west)Oekraïne...
Daar heb ik al lang en hard over nagedacht, maar als ik het goed begrepen heb staat onze regerings-handtekening daar allang onder! Is dat referendum ook weer alleen maar een schreeuw item?
Arnoud
-5-  Arnoud:
@JohnN: Referendum is inderdaad ook een schreeuw-item. Komt van Jan Roos en GeenStijl, dus...
Lees o.m. Op de site van Vrij Nederland.
Milena Tsareva
-6-  Milena Tsareva:
"Een hoop van die mensen zitten al vijf jaar in een oorlog in de meest verschrikkelijke omstandigheden."

En een hoop ook niet, die om andere uiteenlopende redenen naar het westen komen en misbruik maken van de situatie. En welke van de twee hopen nu eigenlijk de grootste is, dat blijft vrij vaag.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.