Home > > Schrijver K. Schippers

Schrijver K. Schippers

Schrijver K. Schippers - Foto: Rob Zwetsloot

De Vrolikstraat in Amsterdam Oost. Er is een tijd geweest dat ik daar geregeld kwam. Een verloederde straat. Junkies. Huizen met achterstallig onderhoud. Krakers. Rotzooi op straat. Onveiligheid. No go area. Dat was 25 jaar geleden. Bewoners uit die tijd kunnen er nog gruwelverhalen over vertellen.
Laatst kwam ik iemand tegen die me een verhaal vertelde over de Vrolikstaat van veel langer geleden. Zo rond de Eerste Wereldoorlog.

Het was de schrijver K. Schippers. Een kind van ouders die een bakkerij in de Jordaan bezaten moest een brood bezorgen in diezelfde Vrolikstraat. Welgemoed ging het kind op stap met een halfje wit onder de arm. In die tijd nog een reis naar een andere planeet. Vriendelijk glimlachend belde het kind aan. De deur werd geopend. De inwoner van het huis keek naar het brood en zei: "Dat heb ik niet besteld. Ga maar terug. Ik wilde een halfje bruin."
Hieronder een diepte interview met K. Schippers over zijn boek "Niet verder vertellen". 
 


twee reacties op "Schrijver K. Schippers"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Als je deze man dan toch voor de camera hebt, kun je hem wat mij betreft wat langer aan het woord laten. Volgens mij had hij nog wel meer te vertellen over zijn boek.
JohnN
-2-  JohnN:
Diepte interview is inderdaad zelfoverschatting van de interviewer, een kwaal waar tegenwoordig veel interviewers aan lijden. Denk je net dat het interessant gaat worden, dan wordt de man afgekapt: sorry hoor je minuutje is om.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.