Home > > Fietsen in de Haarlemmerstraat

Fietsen in de Haarlemmerstraat

Fietsen in Amsterdam is een fenomeen, zelfs toeristen proberen enthousiast om eraan mee te doen. Tot verdriet van veel stadgenoten, want om te excelleren in het Amsterdamse fietsverkeer moet je over jarenlange training in vaardigheid beschikken. Hooguit Zuidoost Aziaten uit de onderklasse beschikken daar van nature al over. Als we daar een grote stapel manden of een hooiberg zich door het verkeer zien bewegen blijkt er bij nadere beschouwing een fiets onder te zitten. En niemand kijkt ervan op. Maar Amsterdamse moeders die hun kinderen en boodschappen vervoeren op een gewone fiets met 2 zitjes en een extra zadel + krat voorop, zijn voor andere Europeanen toch een bezienswaardigheid. Drie jaar geleden probeerden 2 Hongaarse filmers het fietsen in de steden van eigen land te bevorderen door een scene in de Haarlemmerstraat te schieten. Bij toeval zag een vriendin van de Amsterdamse moeder het tafereeltje uit 2013 en nu wil de hele wereld het zien!


Een reactie op "Fietsen in de Haarlemmerstraat"

JohnN
-1-  JohnN:
De namen van de oorspronkelijke makers van deze video mogen natuurlijk niet ontbreken. Het zijn: Gabor Kürti en Aron Halász. En de mamma op de fiets is Pien Schaap met twee lammetjes van haar en eentje van de buurvrouw.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.