Home > > Fietstunnel onder Centraal Station geopend

Fietstunnel onder Centraal Station geopend

Cuyperspassage Amsterdam.
Nieuwe 110 meter lange fiets- en voetgangerstunnel onder het Station Amsterdam Centraal is geopend. De tunnel zorgt voor een snelle verbinding van het Centrum naar de IJveren. In de tunnel zijn het voetpad, de zijkant en het plafond boven get voetbad bekleed met ruim 77.000 geschilderde tegels, die een voorstelling geven van een oorlogsschip en een haringvloot.


twee reacties op "Fietstunnel onder Centraal Station geopend"

JohnN
-1-  JohnN:
Ik ben benieuwd Peter. Ga hem binnenkort zeker uitproberen. Mieke van der Weij was in elk geval laaiend enthousiast (over de tegeltjes).
Peter Eijking
-2-  Peter Eijking:
Zeker doen JohnN, de moeite waard.
De tegeltjes zijn een voorstelling van een oorlogsschip en een haringvloot. Heb ik ook een videootje van. Maar misschien leuker om zelf even te kijken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.