Home > > De Baas

De Baas

BaasTV

Eindelijk is het zover. Eindelijk zijn we de baas. Wij Nederland. En dat zullen ze weten. De toekomst zal nooit meer hetzelfde zijn. Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Vol verwachting klopt ons hart. Wie de koek en krijgt wie de gard.
Want in 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Een half jaar lang maar liefst. 
En de plaats van handeling is onze mooie stad Amsterdam. En meer in het bijzonder in het Scheepvaartmuseum en het nabijgelegen Marine terrein. Op de historische grond van de oostelijke eilanden wordt opnieuw geschiedenis geschreven.

Ministers uit alle Europese landen zullen worden ingevlogen. Tienduizenden ambtenaren uit alle delen van het continent zullen hier neerstrijken. Met in hun kielzog duizenden journalisten. En duizenden actievoerders, raddraaiers, beroepsdemonstranten, anarchisten, relschoppers een andere onrustzaaiers. 
Het wordt een grote kermis. Eindeloze vergaderingen, besloten borrels, geheime bijeenkomsten, copieuze diners en extravagante feesten. Alles voor onze eurocraten. En daarnaast demonstraties, barricades, genadeloos politie optreden, rellen, petities en protesten. Met als gevolg strenge veiligheidsmaatregelen, opschorting van burgerrechten, willekeurige arrestaties, angst voor aanslagen en beknotting van de vrijheid van meningsuiting. Het gebied wordt een militaire vesting. Vergaande volmachten voor ordetroepen en geheime diensten. Bikkelharde sancties tegen een ieder die zich verdacht gedraagt. Een staat van beleg.

De burgerlijke pers wordt gemuilkorfd. Strikte toelatingseisen. Pasjes. Controles. Bodyscans. Visitatie. Alleen door de europese bureaucratie goedgekeurde journalisten worden toegelaten. Daarnaast is er een groot bedrag aan subsidie uitgedeeld aan allerlei nuttige idioten om manifestaties, kunstzinnig bedoelde uitingen, discussies en andere zinloze evenementen te organiseren. Bedoeling: positieve propaganda .  

Het Nederlandse voorzitterschap is een strak geregisseerde pr-campagne. Met alleen goed nieuws over de europese bureaucratie. Een bureaucratie die een steeds klemmender greep op het leven van de gewone Henk en Ingrid krijgt. Een europese bureaucratie waar steeds meer mensen de buik van vol hebben. Een bureaucratie die de hedendaagse problemen zoals vluchtelingen stromen, toenemend geweld, om zich heen grijpende armoede, ttip-handelsverdragen, bankencrises, en failliet gaande landen niet aankan. Een Europese bureaucratie die problemen slechts met holle frasen, loze kreten en cosmetische maatregelen te lijf gaat.

Nu langzaam naar buiten komt wat ons allemaal te wachten staat krijgt het tegengeluid vorm. De woede, het verzet en de frustratie nemen toe. Een journalistencollectief met schrijvers, regisseurs, journalisten, muzikanten en kunstenaars wil de andere kant van dit evenement laten zien.
Zonder subsidie, zonder reclame. Geheel belangeloos. Alles voor de goede zaak. Alles in dienst van de vrijheid van meningsuiting. Voor gelijke rechten. Voor menselijkheid. Voor de vrede. Een collectief van idealisten in hart en nieren. 
De naam van hun project: Baas tv. Via internet en lokale radio en tv zullen zij ondanks alle tegenwerking U van informatie voorzien over wat er gebeurt tijdens deze 6 maanden van de staat van beleg rond het scheepvaartmuseum.

Eindelijk gebeurt er iets. Eindelijk is er Baas tv. En dat zullen we weten. Baas tv, de toekomst zal nooit meer hetzelfde zijn. Baas tv, grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit. Baas tv, vol verwachting klopt ons hart.
Hier kunt U kijken naar de eerste experimentele uitzending van Baas tv. 

trefwoorden.
ouder:
Lekstraat
nieuwer:
Europaplein

zes reacties op "De Baas"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik zap ff verder. Heel benieuwd wat SBS6 doet in het volgende seizoen.
Milena Tsareva
-2-  Milena Tsareva:
Dit is een beetje zielig aan het worden.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Kom op mensen, niet zo streng. Iedereen heeft recht op zijn idealisme. Ik ga nog even gauw naar het Scheepvaartmuseum.
JohnN
-4-  JohnN:
Rob heeft erg last van een zwerm insecten die hem blijkbaar zelfs in het Scheepvaartmuseum nog weten te achtervolgen (volgens mij is de binnenplaats door die glazen koepel toch helemaal overdekt).
Ik ben al allergisch voor het almaar knikkende hoofd van Mark Rutte (geloof mij nou maar, ik heb de hele waarheid) op mijn scherm. Dus ik vermijd voortaan ook de handen van Rob in zijn filmpjes, wat hij daarin zegt is zo vaak een herhaling van zijn geschreven tekst die ik al ken.
Baas.tv? Het zal wel verdrinken in de overdosis die ons dagelijks overspoelt.
Terrence
-5-  Terrence:
Na deze aanbeveling haal ik alvast de chips en het bier in huis. Mijn TV staat ingesteld met AT5 als favoriet. Laat maar komen, dat circus!
JohnN
-6-  JohnN:
De anti Ttip demonstraties zijn al geweest, ook in Amsterdam. Met vergeleken bij onze oosterburen bedroevend tegenvallende deelname. Waar was je Rob?
Overigens ben ik van mening dat er meer bereikt kan worden met gedegen onderzoeksjournalistiek die in een tijd waarin er meer dan ooit grote behoefte aan is behoorlijk in de verdrukking zit. Misschien dat het dan lukt eens enkele van die commissarissen te laten struikelen, zoals op ons nationale toneel het zoveelste VVD icoon moest inpakken. We kunnen toch niet alleen maar onze hoop vestigen op de FNV? Die is in Brussel machteloos. Er is meer nodig dan roeptoeteren, dat doen onze politici zelf al genoeg.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.