Home > > Mensen die ons worst zijn

Mensen die ons worst zijn

Screenshot Paroolrubriek 'Mensen'

Even een niemendalletje over onze dorpsbode, Het Parool. De krant richt zich speciaal op onze stad en de omstreken, dus moeten we hem opbouwend kritisch blijven volgen.

Zodra de digitale dinsdagkrant op mijn digitale deurmat ligt, klik ik altijd onmiddellijk door naar de PS-bijlage, in het bijzonder de rubriek ‘Mensen’. Dat is verreweg het spannendste onderdeel van het gansche Parool. In die rubriek worden mensen opgesomd -met foto en al- die een nieuwe positie hebben verworven bij dit of dat bedrijf. Een soort slap LinkedIn-aftreksel, maar dan van mensen waarvan je nog nooit hebt gehoord.

Paroolrubriek 'Mensen'Wanneer het nu bekenden waren uit het openbaar bestuur of de lokale politiek kon ik er nog het nut van inzien. Maar het zijn altijd mensen uit de yuppensector waarvan je één ding heel zeker weet: het zal letterlijk iedere Paroollezer volslagen worst zijn wat die types zijn gaan doen. Nog nimmer heeft iemand verbijsterd uitgeroepen: “Wáááát!!??? Arjan Horsman aangesteld als financieel controller bij Lightwell?? Die man kan niet eens rekenen!” (sorry Arjan, grapje).

Onlangs las ik bijvoorbeeld ook dat ene Caroline (37) vorige maand is begonnen als ‘strategy director en partner’ bij Mensch. En Sanne is per 1 september ‘junior creative’ aan de slag gegaan bij TBWA\NEBOKO (whatever that may be).

En zo gaat de rubriek nog een hele kolom door. Waarschijnlijk geven die mensen zichzelf op, want er staat een email-adres onderaan de rubriek: mensen@parool.nl

De mensen hebben twee dingen gemeen: ze hebben allemaal beroepen die nog niet bestonden toen ik klein was en ze behoren vrijwel zonder uitzondering tot een bepaalde categorie hoger opgeleiden, meestal in de creatieve industrie of de zakelijke dienstverlening.

Nu nooit eens Naomi (17) die caissière bij Blokker is geworden. Of Mourad (32), tramconducteur. Jelle (25), stratenmaker. Svetlana (22), sekswerker. Wubbe (30), glazenwasser.
Of zijn dat allemaal geen ‘mensen’?


vier reacties op "Mensen die ons worst zijn"

JohnN
-1-  JohnN:
Ha ha, linkedin, de echte grote jongens en meiden worden opgevreeën in bladen als Management Team, maar daar is ook maar een heel kleine kring in geïnteresseerd.
Nee dan is er die meute van mensen waarmee de media (en zij met zichzelf) voortdurend in de weer zijn, almaar met elke scheet om aandacht roepen. Al dat dagelijkse 'shownieuws' zal mij vooral worst zijn.
Vinus
-2-  Vinus:
Die mensen betalen het noodlijdende Parool
Herbert
-3-  Herbert:
Spijker op de kop.
Ik ben helemaal niet geïnteresseerd dat, ik ben even je naam kwijt, begonnen is als junior creative bij Bureau Multilul.

TBWA\NEBOKO is een reclamebureau.
Terrence
-4-  Terrence:
Van die altijd weer aardige mensen van het UWV mocht ik GRATIS solliciteren op een baan waarbij ik GRATIS werkervaring mocht opdoen in het kader van de Participatiewet. Men zou zelfs de best doen om mij GRATIS van geld te voorzien voor het openbaar vervoer naar de locatie, al die twee maanden dat ik 34 uren per week GRATIS zou gaan werken (ik mocht zelfs GRATIS mijn bijstands uitkering behouden!) als 'assistent facilitair medewerker wiens taak het is te zorgen voor een prettige en veilige werkomgeving voor UWV personeel. Anders gezegd: met behoud van uitkering is het mij toegestaan (hallelujah, groot is de directeur van het UWV! In al Zijn goedheid!) op handen en knieën de marmeren vloer van de directiekamer glimmend te houden. Ik heb beleeft geweigerd. Vooral omdat ik deze eer te veel vindt natuurlijk. Nu kan het zo zijn dat men zich beledigd voelt en daarom mijn uitkering met 30 procent kort. Maar dat vind ik prima. Dan heb ik weer een stukje in de pen voor AC. Waar ik vanuit de cel dan kan schrijven want van €600 per maand kan ik niet leven. Dan zou ik dus moeten stelen. Of op wachtgeld moeten. Of nee, dat kan niet want ik ben geen politicus. Wel geweest overigens. Maar dat terzijde.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.