Home > > Sail: Boten of borden

Sail: Boten of borden

Sail in 2010 - Foto: Peter Eijking

Ik woon in de buurt van Sail en kijk uit naar de schouw van morgen. Ook het dagelijkse vuurwerk, iets wat ik normaal niets vind, vind ik een hoogtepunt. Waarschijnlijk vind ik het Sail vuurwerk wel mooi, omdat het op één plek is en niet willekeurig mensen en dieren met domme knallen de stuipen op het lijf jaagt. Maar goed, ik dwaal af.

Sail heeft keurig gepoogd om uit te leggen wat wanneer en waarom iets gaat gebeuren. En toch betrap ik mijzelf op onbegrip voor sommige situaties. Alles wordt volgebouwd om de boel in het gareel te houden en ik denk dat ze daar soms een beetje in doorslaan.

Eerder zagen we al dat het IJ wordt afgeschermd. Zelfs op de Oosterdoksdoorgang stonden ooit panelen, zodat je, terwijl er een waterevenement was, het water niet kon zien. Ik blijf geloven dat het een goede reden had, maar toch vraag ik me af waarom er niemand op zo’n mooi plekje mag gaan staan kijken.

Voor Sail zijn er rond Rietlandpark en de straten er omheen allemaal hekwerken in kruizen neergezet. Ik heb er lang over nagedacht wat het nut zou kunnen zijn. Doorstroom beperken? Fietsers van de stoep houden? Illegale shoarmakraampjes weren? Ook het 'boulevard'-gedeelte in de C. van Eesterenlaan staat al dagen vol. Je kan oversteken, je kan er tussendoor, maar wat is het nut? Het enige dat ik kan bedenken is om te voorkomen dat auto’s gaan parkeren, hoewel dan een hek aan het toegangsgedeelte voldoende was. En als er dan eens een auto verkeerd parkeert, wat dan? Enorme aantallen mensen willen naar Sail en ja, er zullen mensen hun auto zo dichtbij proberen te parkeren en ja dat zal best eens op een verboden plekje zijn.

Verderop op de Piet Heinkade zijn ook allemaal gebieden met panelen eromheen afgezet. Niemand mag weten wat daar gebeurt, niemand mag in de verleiding komen om de gestalde Dixi’s (dat kan ik vanuit mijn kantoor aan de Piet Heinkade zien) te stelen, niemand mag door een hek het IJ kunnen zien.

We kijken goed geregisseerd naar de boten of de borden van de sponsors en niets anders! Ik ben bang dat we in de toekomst toch ook per strekkende meter Tall-ship kijkgeld moeten betalen.


Een reactie op "Sail: Boten of borden"

Redleff Haiken
-1-  Redleff Haiken:
Het werd met de Sail duidelijk. Alle panelen verdwenen, het waren tijdelijke opslaggebieden. De kruizen werden fietsenrekken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.