Home > > We gaan naar Amsterdam aan Zee

We gaan naar Amsterdam aan Zee

Zandvoort in 1957

Ik was van de week in Amsterdam aan Zee. Zoals sommige mensen Zandvoort willen gaan noemen. Ik was niet met het oude trammetje de Kikker die vroeger van Amsterdam naar Zandvoort reed. Daar heb ik in een vorige column om gevraagd of die terug kon keren. Ze hebben niet naar mij geluisterd. Zoals wel vaker het geval is. Ik was dus gewoon met de trein. Ik was op bezoek bij een vriend van me die in Zandvoort woont. Ik denk dat ik vijftien jaar niet meer in Zandvoort was geweest. Tot mijn schande moet ik zeggen dat het misschien nog wel langer geleden was. Het is niet zo dat ik nooit naar het strand ga, want ik ben in die jaren wel regelmatig op andere stranden en in andere badplaatsen in Nederland geweest.

Ik weet niet waarom ik al die jaren niet naar Zandvoort ben geweest. Vroeger vond ik het er erg leuk. Mijn vrienden en ik kwamen regelmatig op het strand bij het oude politiebureau. Tot mijn spijt kon ik dat niet terug vinden. Het oude station was er nog wel en dat zag er erg mooi uit. Ook herinnerde ik mij een strandtent waar we vaak kwamen. Die was er ook nog.  Ook het oude centrum was mooi.

Ik heb me eigenlijk prima vermaakt. Dit kwam ook omdat de vriend waar ik op bezoek was een beetje voor gids speelde en veel beter de weg wist dan ik. Hierdoor kwam ik op plekjes waar ik alleen niet zo snel geweest zou zijn. We hebben ergens gegeten. Hier en daar iets gedronken. Tijd langs de boulevard gelopen. En ik kreeg vrij snel het Zandvoortgevoel terug. De nadelen die ik opnoemde waarom ik niet zo vaak meer kwam wuifde hij weg als zijnde opgelost of heel erg verbeterd. De treinen zijn altijd zo vreselijk druk, zei ik. Valt reuze mee, zei hij. Altijd vertraging zei ik. Valt reuze mee volgens hem. Veel last met jongeren was er ook niet meer. Kortom hij was trots op zijn woonplaats. 

Alleen die boulevard dat is wel een beetje armoedige rommel, zei hij, en die flats langs het strand mogen wel eens een kwastje verf en ze mogen wel eens wat leukere kraampjes, winkeltjes en horeca op de boulevard maken. Maar het circuit is leuk en de herten lopen af en toe door de straten. Maar vooral de zee die is prachtig. En het strand ook. Wat verwacht een mens nog meer van een badplaats. Het was een mooie dag. Ik pakte de trein terug. Hij had vijf minuten vertraging. Dus dat viel erg mee.

Amsterdam aan Zee: van mij mag het. 

P.S. 
En geen Zeevonk te bekennen.

trefwoorden.

Reageer op "We gaan naar Amsterdam aan Zee"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.