Home > > Zorgen

Zorgen

Rob Zwetsloot

Maakt U zich ook zo'n zorgen? Over hoe het verder moet met Griekenland? Over de dreiging van een oorlog met Rusland? Over de alsmaar aanzwellende stroom vluchtelingen uit Afrika en het Midden Oosten? De opmars van de Islamitische staat in Syrië, Irak, Libië, Geuzeveld, Slotervaart en de Indische buurt? Over het nieuwe belastingplan? Over het op handen zijnde handelsakkoord tussen Amerika en Europa, de ttip? Over het toenemend aantal mensen met schulden? Over het gif in ons voedsel? De opwarming van de aarde? Het smelten van het ijs van de noordpool? Het uitsteven van de witte neushoorn?

Drukken deze en andere vragen zwaar op Uw gemoed? Gaat U geplaagd door onzekerheden door het leven? Weet U niet mee wat te doen in deze tijd van alsmaar toenemende crisis?
Het is een tijd waarin alle zekerheden op losse schroeven lijken te staan. Een tijd vol onoplosbare problemen . Een tijd van steeds somberder nieuws. Een tijd waarin de situatie per dag lijkt te verslechteren. We lijken af te koersen op de ondergang. De totale vernietiging. Ineenstorting van onze welvaart. Chaos. Oorlog. Honger. Dood en verderf. De eindtijd.

Is er helemaal geen hoop meer zult U vragen? Wat doet onze regering om ons te beschermen? Geeft zij ons hoop? Perspectief?
Jawel, zeg ik U met volle overtuiging. De overheid heeft krasse maatregelen genomen. In het geheim is het leger al ingezet in de getto's van Amsterdam West voor spionage activiteiten.
Want regeren is vooruitzien. En goede informatie is daarbij noodzakelijk. Dat heeft onze overheid uitstekend begrepen. En daarom waren ook velen blij met een ander baanbrekend en grensverleggend initiatief. Een initiatief dat ze wellicht liever onder de pet hadden gehouden. Want der Feind hört mit. Maar een onverantwoordelijk lid van de burgerlijke pers ging toch over tot bekendmaking ervan. Hoewel hij hiermee willens en wetens de nationale veiligheid in gevaar brengt.

Ik heb het hier over de cursus waarin het UWV werklozen gaat omscholen tot waarzegger. Tot medium. Dat is nog eens nuttig. Want dat soort mensen heeft onze maatschappij nodig. Om naderend onheil te zien aankomen. Om de vijand, die overal loert op zijn kans, een stapje voor te blijven. Dit gebeurt onder de verantwoordelijkheid van onze glorieuze minister Asscher. Hierdoor zal hij de geschiedenis ingaan als ziener en held. En kunnen wij dankzij de voorspellers van Lodewijk rustig gaan slapen. En hoeven we al dat negatieve nieuws ook niet meer te volgen. Of ons daar zorgen over maken.
Het is maar dat U het weet.


Een reactie op "Zorgen"

Suffie
-1-  Suffie:
Oudere werklozen, afhankelijk van de goedheid onzer belastingcentjes, die zomaar een erkende cursus volgen waarmee ze een baangarantie hebben in een sector die niet alleen goed loopt, maar waar veel mensen graag hun centjes aan uitgeven. Het moet echt niet gekker worden...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.