Home > > Melden bij de rechtbank

Melden bij de rechtbank

Advertentie rechtbank

Waar is Adiam Bereket? En Turgay Aldatmaz? Of Jamileh Zare Shabaz? Iemand enig idee? Ze zijn namelijk nergens te vinden. Altijd weer gedoe. Net als met Berend Botje destijds. Ze hebben geen bekende woon- of verblijfplaats. En dat terwijl zij maandag over twee weken bij de rechtbank aan de Parnassusweg worden verwacht.

Tegen beter weten in plaatst de griffier advertenties in de kranten waarin personen worden opgeroepen zich bij de rechter te melden. De kinderrechter bepaalt bijvoorbeeld wie het gezag over een minderjarige krijgt. Waarschijnlijk gaat het om het kind van degene die wordt opgeroepen, dus dan is het toch wel belangrijk dat hij of zij komt opdagen.

Helaas, de kans dat mensen met dergelijke namen nou eens lekker het Parool zitten door te vlooien acht ik zeer gering. Geeft niks, in elk geval is de kwestie dan juridisch dichtgetimmerd.
'Wij hebben ons best gedaan,' zal de redenering zijn.

Het verhaal achter deze kwesties komen we nooit te weten. Maar erg fris zal dat verhaal niet zijn. Blijkbaar zijn er ouders die zich niets gelegen laten liggen aan hun kind. Of hebben ze andere redenen om buiten beeld te blijven? Pendelen ze tussen twee culturen, zitten ze de ene keer in Turkije of Marokko, de andere keer in Nederland?

Intussen hangen de kinderen wellicht op de bank bij familie. Is vader of moeder er vandoor met een ander? Hebben ze ook nog eens de politie achter zich aan? Hebben ze schuldeisers? Genoeg om over te speculeren en de fantasie de vrije loop te laten.

Misschien heeft de griffier gewoon niet genoeg zijn best gedaan om deze mensen te vinden. Boven genoemde Adiam Bereket staat bijvoorbeeld gewoon op Facebook. In meerdere uitvoeringen zelfs. Berend Botje trouwens ook…

Tevens gepubliceerd op Arnoud Hugo.


Een reactie op "Melden bij de rechtbank"

Suffie
-1-  Suffie:
In vroeger tijden konden dit soort gasten een recht- of voogdijzaak tot in de eeuwigheid rekken door stommetje te spelen en nergens op te komen dagen. Vaak was dat in hun voordeel (anders zorgden ze wel dat ze te vinden waren, natuurlijk) en niet zelden ernstig in het nadeel van de andere partij. Met name kinderen zijn vaak enorm de dupe van dit soort pesterijen omdat bepaalde maatregelen niet kunnen worden genomen zonder dat beide ouders daarin gehoord zijn. Je kunt je dan ook afvragen of er sprake van is dat de rechtbank zichzelf indekt of niet genoeg z'n best doet, of simpelweg het belang van de ander (het kind) laat prevaleren. Vergis je niet, de meeste 'onbereikbaren' weten donders goed wat er gebeurt, zij hopen alleen buiten schot te blijven door onder de radar te blijven. Kortweg: als je belangen in een zaak heb is het -ook- je eigen verantwoordelijkheid om er bij te blijven, doe je dat niet dan is de winst voor de tegenpartij...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.