Home > > Rokjesdagloop met teveel leggings

Rokjesdagloop met teveel leggings

Rokjesdagloop 2015 Science Park. Als er leggings aan te pas komen is dat natuurlijk vals spel. Of het is gewoon nog geen rokjesdag.


vijf reacties op "Rokjesdagloop met teveel leggings"

JohnN
-1-  JohnN:
Zo heeft Martin Bril het in ieder geval niet bedoeld. Het was dan ook geen gewone dag in de week met voor het eerst een middagtemperatuur van 20 gr. Maar toch bedankt voor de leuke reportage.
JohnN
-2-  JohnN:
Vrijdag 10 april 2015: echte rokjesdag in Amsterdam, bij 20 graden rond 12 uur middag. De voorwaarden voor korte rokjes boven blote benen. Ik kijk uit naar je video Peter!
Suffie
-3-  Suffie:
Paaspride?
Herbert
-4-  Herbert:
Dat Martin Bril het woord rokjesdag gemunt heeft is een fabel. Ik ken het woord al uit de jaren '80. Het werd ook wel bloesjesdag genoemd.
JohnN
-5-  JohnN:
@Herbert: Geen idee wat je met "gemunt" bedoelt. Als je meent dat ik beweer dat Martin Bril het woord "uitgevonden" heeft? Wel, mezelf teruglezend zie ik dat niet. Wel heeft Martin er als columnist een heel aardig stukje over geschreven en sindsdien is het verschijnsel (vooral in Amsterdam) gaan leven.
Hij was het in ieder geval wel die de dag beschreef als een mooie warme doordeweekse voorjaarsdag, waarop de meisjes/vrouwen 's morgens in grote getale besluiten om gekleed in rokje de dag tegemoet te treden. Dat gebeurde als bij afspraak wanneer de weersverwachting luidde >20 graden in de middag. Helaas was het vrijdag nog niet zo ver, maar het kan nooit lang meer duren ;-)
Enkele jaren geleden was er een "flash mob" op het Leidseplein, maar dat bleek later commercieel georganiseerd, toch zie ik dat soort reclame liever dan overal billboards. Dus modewinkels: kom maar op!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.