Home > > De verkeerde kant van Nieuw-West

De verkeerde kant van Nieuw-West

Stadsmomentje

Google streetview: Kruising Hoekenes - Pieter Calandlaan

Vorige week was ik op een avond weer eens in het lieflijke Amsterdam Nieuw-West. Ik had iemand met de auto weggebracht en op de terugweg reed ik vanaf Hoekenes voorzichtig de Pieter Calandlaan op. Ik keek goed of er geen fietsers of auto's aankwamen en net toen ik dacht dat de kust vrij was, verscheen er vanaf rechts een capuchon met bontkraag en scooter dwars voor mijn koplampen. Hij reed tegen de rijrichting in, op het verkeerde fietspad. Hier had ik niet op gerekend. Dat was natuurlijk dom van mij, ik had moeten weten dat bontkraagscooterrijders ontheffing hebben voor alle regels. En zéker in Nieuw-West.

Niettemin deed ik mijn raampje open en zei: "Je rijdt aan de verkeerde kant!"
Onnozele die ik ben!
Bontkraagje had een lange, verse joint aan zijn onderlip bungelen. Deze jongeman deed duidelijk geen enkele moeite om nog enigszins snugger over te komen. Temeer omdat de joint tijdens onze conversatie daar gewoon bleef hangen.

De conversatie bestond van zijn kant uit het maken van verontwaardigde 'oprot'-gebaren en het bij herhaling roepen dat ik een 'vieze flikker' was. Al met al vond ik dat voor zijn doen nog redelijk beschaafd, hij had mij ook kunnen opschalen naar 'vuile kankerhomo' of iets dergelijks. Maar mogelijk zou de joint dan van zijn onderlip gevallen zijn.

Ik deed mijn raampje maar weer dicht en reed door. Soms kom je er gewoon niet uit met z'n tweeën.
Een kilometer verderop besefte ik dat de knaap mij misschien verkeerd had verstaan. In plaats van 'je rijdt aan de verkeerde kant' had hij immers ook kunnen horen 'je bént van de verkeerde kant'. Tja, en dat ligt gevoelig, daar in Nieuw-West. Ik ga er altijd weer met een tevreden gevoel vandaan.


drie reacties op "De verkeerde kant van Nieuw-West"

Suffie
-1-  Suffie:
De kleurrijkheid van de plaatselijke zeden en gewoontes. Ik ben er graag...
JohnN
-2-  JohnN:
Dat is weer zo'n ontmoeting met een jongere die de licht anarchistische inslag van de stad Amsterdam niet helemaal goed aanvoelt. Het komt voor in alle stadsdelen en is evenmin voorbehouden aan capuchons met bontkraagjes, het is gewoon de onaangepaste leeftijd/stijl. Een beetje doorgeschoten maar het slijpt wel wat bij, mag ik hopen. Leuke titel gevonden overigens, compliment.
Jeroen Mirck
Leuke column, maar eens met John: dit zijn ook gewoon de mores van de scooterende kaaskoppen in Amstelveen, vermoed ik. :)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.