Home > > Carnaval vieren met de Osseknarren

Carnaval vieren met de Osseknarren

Daar stond ik dan. Temidden van vier carnavalsprinsessen, uitgedost in oogverblindende galajurken. Voor de goede orde: de dames droegen een galajurk, ik was strak in pak. In pak, met carnaval? Jazeker, want ik was in functie: namens het stadsdeel overhandigde ik de sleutel van Nieuw-West aan carnavalsvereniging d’Osseknarren. Kortom: ik kan weer een aparte ervaring van mijn bucketlist afstrepen.

Osseknarren Nieuw-West

Ik ben geen carnavalsvierder, maar ken deze oude traditie heel goed. In mijn studententijd woonde ik jarenlang in Tilburg, dus weet ik hoe de Kruikezeikers een feestje kunnen bouwen. De Osseknarren, opgericht in mijn geboortejaar 1971, lieten zien dat ze daar ook wel raad mee wisten. Het was vrijdag de dertiende, maar er klonk geen wanklank uit de toeters van de twee aanwezige dweilorkesten.

Toen ik eerder deze maand hoorde dat het complete Dagelijks Bestuur deze avond verhinderd was, pakte ik als reserve-commissievoorzitter graag de handschoen op. Al was het maar omdat ik in de vorige raadsperiode ooit Prins Mirck De Eerste was genoemd door lokale partij Tulpen Voor Amsterdam, vanwege mijn positieve standpunt over evenementen in Nieuw-West. Toen antwoordde ik mijn criticus Jan Engel ludiek met: “Alaaf!”

Dit weekend is het weer alaaf wat de klok slaat. Veel carnavalsklassiekers, veel André Hazes, maar ook nieuwe hits zoals van Alaafro Jack. Het ‘Flauwekullenbal’ van de Osseknarren was een geweldig evenement waar ik met plezier nog een paar uur ben blijven hangen met een paar – wel verklede – vrienden. Alaaf!


Een reactie op "Carnaval vieren met de Osseknarren"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik bewaar in alle eerlijkheid warme herinneringen aan de Ossenstal en voorheen de oude Lucasschool, waar ik met enige regelmaat mee mocht feesten. Niet dat ik nou zo'n carnavalsvierder was, maar de dansmariekes aldaar waren bepaald niet te versmaden....

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.