Home > > Kijk beter naar de ander

Kijk beter naar de ander

Poster Look New

Onderwijs begint bij een omgeving waarin kinderen en jongeren zich veilig, geaccepteerd en thuis kunnen voelen. Leren omgaan met jezelf en de ander is net zo belangrijk. Dus het nog eens (beter) kijken naar de ander, waardoor je de kwaliteit van die ander beter waarneemt, en jezelf wat minder belangrijk maakt ten opzichte van die ander. Het opnieuw kijken naar elkaar heeft ook gezorgd voor de titel  van het project ‘Look New’.

Op de Rosa Beroepscollege, VMBO basis- en kadergerichte leerweg in Amsterdam Noord, komen docenten in aanraking met leerlingen met verschillende achtergronden en culturen. Deze mix zorgt voor een dynamische sfeer, maar brengt soms ook wrijving met zich mee. 

In deze tijd van grote onrust in de wereld, voelen wij op de Rosa een “wij-zij”-cultuur ontstaan. Hierdoor wordt het respect tussen leerlingen onderling, maar ook tussen leerling en leraar vaak op de proef gesteld. In dit project willen we het onderlinge begrip tussen leerlingen, maar ook tussen docent en leerling verstevigen . Tijdens het project ‘ Look New’ herontdekken beide groepen elkaar. 

Tijdens het project vinden er, aan de hand van persoonlijke verhalen, bijzondere ontmoetingen plaats tussen docenten en leerlingen. Het project duurt vier weken en gedurende deze periode worden er workshops gegeven die mogelijk gemaakt zijn door de Woltjer Stichting. Zo wordt er in de lessen beeldende vorming, onder begeleiding van twee fashionbloggers gewerkt aan een modeproject waarbij leerlingen van één vuiniszak een kledingstuk moeten maken.

Ons project “Look New’ draagt bij aan de herontdekking van de relatie tussen leerlingen en docenten in een maatschappij waar verschillende perspectieven samenkomen. Het resultaat toont zich in de vorm van een voorstelling op 13 februari in de Aula. 


Reageer op "Kijk beter naar de ander"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.