Home > > Rijen voor de deur

Rijen voor de deur

Rij voor het Anne Frankhuis - Foto: Arnoud de Jong

Onlangs las ik een column op een website die veelal over clubs en feesten schrijft. Er stond een verhaal over een jongen die tien uur lang in de rij had gestaan om binnen te komen bij Club Trouw. Zoals u misschien weet gaat club Trouw sluiten. Club Trouw organiseerde daarom de laatste dagen van hun bestaan een paar geweldige feesten. Dat heb ik volgens zeggen, want zelf ben ik er niet heen geweest. Ik heb al zoveel zogenaamde geweldige, prachtige, fantastische feesten mee gemaakt dat ik nu regelmatig heel erg verlang naar een dag dat er nergens in Amsterdam een feest is.
Maar hoeveel feesten en gewone leuke dingen ik ook mee gemaakt heb, ik heb nooit ergens zo graag bij willen zijn dat ik daarvoor tien uur in een rij zou gaan staan. Ik las het stuk dan ook vol verbazing. Het gevoel bekroop me al snel dat de jongeman niet helemaal tof was. Welke achterlijke idioot doet zoiets voor een feest in een club en dan ook nog het grootste gedeelte van die tien uur in de regen?

Maar als ik door de stad loop is hij niet de enige. Ik zie steeds meer rijen voor allerlei gelegenheden. Voor het Anne Frankhuis staat al jaren een eindeloze rij. Het Rijks en het van Gogh hebben ook steeds meer mensen voor de deur staan. Bij andere clubs dan Trouw staan ook vaak rijen. Al denk ik wel eens dat die vaak moedwillig veroorzaakt worden. Het staat natuurlijk  lekker interessant voor de deur zo een ploeg mensen. Dan lijkt het lekker druk. Bij diverse winkels, zoals de Apple store, gaan mensen in de rij staan om een paar honderd euro uit te mogen geven. Terwijl ik dan denk als ik die I Phone zo graag wil dan kom ik morgen wel. Kan mij het schelen of ik de eerste ben.

Ikzelf word al zenuwachtig als ik drie mensen voor me heb bij de bakker of de melkboer dus mij zullen ze niet snel zien in wat voor dan rij ook. Laat maar lekker zitten dan dat Rijks, of het Anne Frankhuis. Bij het van Gogh kom ik al jaren niet meer omdat als je dan eindelijk binnen bent  je door de vele mensen de schilderijen niet meer kan zien.
Maar volgens de prognoses gaat het nog veel erger worden. Een soort Venetië aan de Amstel gaan we worden is de verwachting. 30 miljoen toeristen komen er over enkele jaren. Ik ben gek op Amsterdam dat weet iedereen die me een beetje kent maar ik hoop niet dat die verwachting uit komt. Maar mocht het wel zover komen dan zal ik nog nooit van mijn leven ergens tien uur voor de deur gaan staan om binnen te komen. Ik ga wel op de bank liggen, dat vind ik ook heel leuk.


Reageer op "Rijen voor de deur"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.