Home > > Een nieuw begin

Een nieuw begin

Ronald M. Offerman

Het is niet zo dat ik het niet leuk vind om columns te schrijven of dat ik geen onderwerpen weet. Het is zeker niet zo dat alles op de wereld langs me heen gaat. Bovendien denk ik vaak dat het allemaal geen zin heeft. Dan denk ik dat het niemand iets interesseert wat je in zo een column opschrijft. Je bent als een roepende in de woestijn en je zal geen zandkorrel anders leggen dan hij lag. En als je hem al ergens anders legt haalt iedereen zijn schouders er over op.

Het nieuwe jaar is begonnen en daar ben ik erg blij mee. Om te beginnen ben ik blij dat december voorbij is omdat ik die zogenaamde mooie Hollandse tradities die wij in Nederland  hebben mij persoonlijk mijlen ver mijn keel uit komen. Die misselijkmakende discussie over Sinterklaas en zwarte piet en vooral de stompzinnige tegenstand die er is om dat feest voor alle kinderen leuk te maken, maakt dat ik me schaam voor het land waarin ik woon. Al maakt het feit dat ik net als Wilders en een hoop van zijn medestanders een Nederlander ben die schaamte nog een heel stuk groter. Als ze nou iemand eens het land zouden moeten uitzetten dan is hij het wel.

Ook de volstrekt achterlijk discussie over vuurwerk dat iedereen maar af moet kunnen steken. Terwijl elk jaar handen, vingers, ogen en andere ledematen door de lucht vliegen. Elk jaar zijn er tietallen gewonden. En dan hebben we het nog niet over de vele mensen die gewoon last hebben van vuurwerk. Verbieden die handel is de enige optie. Maar een minderheid is tegen een verbod en die houdt dat met een verbazingwekkende starheid tegen. Waarom??
Nog een reden waarom ik de afgelopen maanden geen columns heb geschreven is omdat ik geen zin had om de vrolijke feestmaand te verpesten met mijn gezeik over van alles. Want ik zie het grootste gedeelte van Nederland vrolijk shoppen, bij een kerstboom zitten en eten. Dat is natuurlijk iedereen zijn goed recht. Maar hoe ouder ik word, hoe minder ik met dat hele gedoe heb.

Vanaf nu ga ik weer proberen regelmatig een stukkie te schrijven. Of het nou iemand interesseert of niet. Of mensen het nou met me eens zijn of niet. Of het nou zin heeft of niet. Het heeft in ieder geval zin dat ik mijn hart even kan luchten.
Desondanks wens ik iedereen het beste voor 2015.


Een reactie op "Een nieuw begin"

Suffie
-1-  Suffie:
Ronald, de beste wensen voor 2015 en bedankt voor de aanleiding om een zeker (schrijvend) persoon eens een flinke schop onder het bevallige achterwerk te verkopen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.