Home > > Alert op radicalisering

Alert op radicalisering

Robservaties van Zwetsloot

Rob Zwetsloot

Uiteraard doe ik gelijk wat mijn burgemeester van me vraagt. Alert zijn op radicalisering. Enorm alert. De hele dag kijk ik om me heen. Speur ik naar de kleinste signalen. Maar in mijn omgeving is alles rustig. Behalve dan die ene vriend die radicaal het roer heeft omgegooid, stopte met wiet roken en opeens drie keer per week naar de sportschool gaat.

Ja, op het internet. In de kranten. Op tv. Overal radicalen. Daar zie ik radicale pro- en anti zwarte piet activisten. Radicale jihadisten. Radicale dierenactivisten. Radicale mensenrechten activisten. Radicale nationalisten. Radicale voetbalsupporters. Radicale motorclubs. Radicale criminele bendes. Radicale gelovigen. Radicale drugsgebruikers. En die lijst met radicalen kan nog veel langer als ik mijn best doe...

Nee, als je het verhaaltje van v.d. Laan goed leest is het een waarschuwing. Even angst zaaien. De mensen bang maken. Er kan blijkbaar ieder moment een aanslag plaatsvinden. Maar daar moeten we ons niks van aantrekken. Gewoon doorgaan met het leven van alledag. En dat klinkt als een brevet van onvermogen. De burgemeester en zijn troepen, politie en inlichtingendiensten, anti-radicalinksi experts, wetenschappers en wie al niet meer kunnen er maar niet achter komen wat er precies broeit bij de potentiële terroristen. Die leven in een onzichtbare parallelle samenleving, net om de hoek. Dat speelt zich buiten mijn waarneming af.

Misschien moet ik daarom maar niet doen wat de burgemeester wil. Niet naar hem luisteren, geen nieuws meer volgen op radio, tv, in de kranten of op het net. Gewoon een worstenbroodje eten en gelukkig zijn in plaats van me paranioa te laten maken door al die onheilsprofeten en hun voorspellingen.


zeven reacties op "Alert op radicalisering"

Sigi
-1-  Sigi:
Het lijkt me inderdaad een heel goed idee om niet te doen wat de burgemeester wil.
Alert op radicalisering?! Pfrrt, ik heb wel wat beters te doen.

Daarnaast, als er iemand in mijn nabijheid radicaliseert dan zal ik het waarschijnlijk zelf zijn. Ik word namelijk erg pissig van als dat gezeik over radicaliseren. De afbraak van de verzorgingsstaat gaat in rap tempo door, net als het onbetaalbaar maken van wonen maar de enigen die gaan demonstreren zijn pro en contra pieten.
Treurigheid ten top.
Was er maar wat meer radicalisering.
Terrence
-2-  Terrence:
Klinkt erg vermoeiend, dat radicaliseren. Ik ga nog maar eens een worstenbroodje eten.

Radicaliseren lijkt een modegril en zoals alle modegrillen zal ook die weer geruisloos naar het verleden verdwijnen.
Suffie
-3-  Suffie:
Ach, wat kan er nou gebeuren...?
(7/1/2015)
Suffie
-4-  Suffie:
En dan nog, enkel keertje...
(8/1/2015)
JohnN
-5-  JohnN:
@Suffie; achteraf gelijk krijgen is altijd makkelijk, ik kan het verleden ook voorspellen. Na Theo v Gogh is er nauwelijks iets gebeurd in Amsterdam. Ik hoop dat het zo blijft. Parijs is geen Mokum, zeker niet vwb de aantallen hopelozen en hun leefomstandigheden.
Suffie
-6-  Suffie:
John, dit is niet achteraf. Dit is bevestigd krijgen wat iedereen had kunnen bedenken.
JohnN
-7-  JohnN:
Wat stel je voor Suffie? Onze F16's met spoed naar huis halen? Of GW verbannen naar St.Helena? Of allebei? Tot nu toe hebben we alleen maar geblunderd met onze bemoeienis in het Midden Oosten, gelijk krijgen achteraf met de bezorgdheid vooraf helpt ons ook geen steek in de richting van een rustiger toekomst.
Ik denk dat onze regering (en die van Frankrijk, Groot Brittannië en de VS) maar wat blij zouden zijn met wat praktische wijsheid en effectieve suggesties.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.