Home > > Koorts

Koorts

Robservaties van Zwetsloot

Rob Zwetsloot

Ik had koorts. Hoge koorts. En daarmee kwamen de waanvoorstellingen. Koortsdromen. Grote plannen. Illusies. Een film. Een theatertoernee met mijn dance act. Een roman. Een dagelijkse column. Gelukkig duurde de koorts maar een paar dagen. Toen was het over. Met de koorts. Met de wilde plannen. Met de gedroomde ambities. Ik kon de werkelijkheid weer in. En die is al erg genoeg.

In die realiteit liep ik Mr. Salsa tegen het lijf. In mijn door alcoholdampen omgeven verleden verstoorde hij mijn wekelijkse borreluurtje door luide salsamuziek te gaan draaien in het cafe waar dit drinkgelag altijd plaatsvond, waarna het gedaan was met de pret en het cafe in hoog tempo leegliep. Zelf stond Mr. Salsa dan te bewegen met danspassen die een heerlijke Hollandse houterigheid hadden. Zijn liefde voor salsa had hij opgedaan in Latijns Amerika. Nu had Mr. Salsa een roman gepubliceerd. Daarover. Ik informeerde naar het succes. 300 exemplaren waren verkocht. Niet slecht voor een in eigen beheer uitgegeven boek. Volgens Mr. Salsa. Hij stapte op de fiets en in een koortsachtig tempo verdween hij uit mijn gezichtsveld. Blijven bewegen riep hij nog. Ik keek naar een koortsdroom werkelijkheid was geworden.


Reageer op "Koorts"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.