Home > > Voetbal en scooters

Voetbal en scooters

Robservaties van Zwetsloot

Rob Zwetsloot

Jongens. Leuke Jongens. Rakkers. Bengels. Belhamels. Ze spelen aan de overkant. Rennen ongecoördineerd rond. Vechten. Schreeuwen. Voetballen. Daan is Zlatan. Lucas is Ronaldo. Jesse is Robben. Er staan twee scooters. Een afzwaaiend schot van Zlatan raakt een scooter. Het alarm begint te loeien. Enorme herrie. Dat vinden de jongens leuk.

Ronaldo raakt met een welgemikt schot scooter nummer 2. Wederom alarm. Enzovoort. Robben komt erachter dat ze alleen maar je hand op de scooter hoeft te leggen voor het zelfde effect. Zo leer je nog eens wat.

Dan gaat op vier hoog het raam open. Een man. De jongetjes moeten nu ophouden. Vindt hij. Het is mooi geweest. Anders belt hij de politie. Dat waren wij helemaal niet, zegt Zlatan. Nee, dan waren het zeker jullie vrienden, zegt de man. Wij hebben geen vrienden, zegt Ronaldo. Maar nou ophouden en opzouten zegt de man, en doet het raam dicht. Zlatan pakt de bal. Loopt weg. Richting de brommers. Kijkt. Zal hij nog een keer?


Reageer op "Voetbal en scooters"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.