Home > > Zwarte Piet geen punt in Amstelveen, nevenfunctie wel

Zwarte Piet geen punt in Amstelveen, nevenfunctie wel

Zwarte Piet - Bron: Wikipedia

Wanneer Sinterklaas op 15 november zijn intocht doet in Amstelveen, wordt hij vergezeld van 150 zwarte pieten. Echt zwart. Ondanks de brede nationale discussie heeft het plaatselijke Sinterklaascomité namelijk besloten het simpel te houden en niet af te wijken van de traditionele standaardkleur. In Amstelveen dus geen kaas- en stroopwafelpieten (Gouda) of pieten met roetvegen (Amsterdam). De kans is ook klein dat in dit traditionele dorp de emoties rond deze kwestie hoog gaan oplopen, dus wie doet ze wat?

Wat ondertussen wél een flinke rel werd is een nevenfunctie van de nieuwe burgermeester Mirjam van 't Veld (CDA). Zij is onlangs toegetreden tot de Raad van Toezicht van omroep WNL. U weet wel, de club van rechtse Wakkere Nederlanders die voortkomt uit de Telegraaf. Die nevenfunctie was tegen het zere been van de Vereniging van Oud-Raadsleden Amstelveen, die vond dat een burgemeester onafhankelijk dient te blijven en zich niet mocht encannailleren met een rechtse omroep.
De huidige raad zag het probleem niet zo en keurde de nevenfunctie goed. Sindsdien woedt er een heftige discussie tussen voor- en tegenstanders in de plaatselijke editie van Dichtbij. Oók eigendom van de Telegraaf trouwens.

Amstelveen is geen gemeente van heftige controverses. De rel rond de burgemeester is binnenkort weer vergeten. En Zwarte Piet blijft hier gewoon zwart. Kwestie van stug doorzetten.


Een reactie op "Zwarte Piet geen punt in Amstelveen, nevenfunctie wel"

Terrence
-1-  Terrence:
Waar een klein land groot in kan zijn...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.