Home > > Porsche Speedster 1962 replica

Porsche Speedster 1962 replica

Porsche Speedster 1962 replica

Is het nu een Porsche of een Volkswagen? vroeg Peter Eijking zich af.
Autoblog.nl zegt erover:

Porsche 356 A Speedster

Naast de Porsche 356 Cabriolet werd er speciaal voor de Amerikaanse markt een model gebouwd met een net iets andere body. De voorruit was lager, er liep een verchroomde strip over de zijkant, en de soffttop bood minder bescherming dan die op de conventionele cabriolet. Hij was goedkoper dan de 356 Cabriolet. Echt veel werden er niet van gebouwd, 4,854 ten opzichte van de tientallen duizenden 356 Cabriolets was niets. Dat is dan ook de reden dat Speedsters zo veel opbrengen, momenteel tot over de anderhalve ton. Het is bijzonder er eentje tegen te komen, zeker in Europa. Na inspectie van allerlei details – er worden veel replica’s gebouwd – had ik al bijna de conclusie getrokken dat het om een origineel exemplaar ging. De velgen gaven echter genoeg inkijk om te onthullen dat er schijven achter zaten. En die hadden ze in die tijd nog niet! Goed geprobeerd, maar helaas niet origineel, want pas vanaf 1963 werden schijfremmen geleverd op 356′en. Veel van wat rondrijdt aan Speedsters is eigenlijk geen Speedster, maar een replica op basis van een Volkswagen.


Een reactie op "Porsche Speedster 1962 replica"

Herbert
-1-  Herbert:
http://www.rdw.nl zegt over deze auto dat deze op 28-01-1962 voor de eerste keer te naam is gesteld. Op 24-11-2010 werd deze auto voor het eerst te naam gesteld in Nederland. Import dus.
RDW vermeldt verder dat het een Volkswagen is. (Speedster).

Neemt niet weg dat het een prachtige auto is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.