Home > > De nieuwe nachtburgemeester

De nieuwe nachtburgemeester

Logo Nachtburgemeester Amsterdam

Binnenkort zijn de verkiezingen voor de functie van nachtburgemeester van Amsterdam. Zie hier wat voor functie dat precies is. Ik wil dat graag worden.

"Waarom wil je dat nou weer?", vragen mijn vrienden en bekenden. Misschien omdat ik veel om Amsterdam geef en ik door mijn jarenlange horeca-ervaring ook de Amsterdamse nachten goed ken. Ik denk dat ik iets toe kan voegen om de stad en het uitgaansleven nog leuker en spannender te maken.

Ronald Offerman kandidaat NachtburgemeesterEen belangrijke motivatie om nachtburgemeester te worden is om een grote groep uitgaanspubliek, dat best wat ouder mag zijn dan de gemiddelde festivalbezoeker, weer bij het uitgaansleven te betrekken. Iets oudere mensen zoals ikzelf kunnen bijna nergens meer heen omdat de meeste clubs/cafés en festivals zich richten op een jong publiek. Jong publiek is natuurlijk prima, maar ik ben toch op zoek naar iets afwisselender vertier dan wat er nu geboden word. Ik wil proberen of er weer meer gelegenheden kunnen komen waar ik me ook thuis voel. Bovendien stoort het me dat mensen de hele tijd over Berlijn, Parijs, London of New York roepen dat het daar zo geweldig is en Amsterdam maar saai. Die steden zijn echt niet met elkaar te vergelijken, alleen al vanwege het enorme verschil in aantallen inwoners. En Amsterdam saai, hoezo? Amsterdam moet zichzelf zijn en uitgaan van zijn eigen kracht.

Ik wil graag samenwerken met allerlei stromingen in de stad. Ik wil evenementen organiseren rond beeldende kunst, nachtgalerie, nachttheater, nachtdichters, nachtconcerten, singer/songwriters enzovoort. Ideeën genoeg.

Bovendien wil ik me ervoor inzetten dat Amsterdam weer veiliger en toleranter wordt. De Amsterdamse nacht moet opnieuw toegankelijk zijn voor een veel breder publiek. Een stad waar iedereen welkom is. Mijn slogan is dan ook:

Overdag of 's nachts, mijn stad is van iedereen

Dat is niet alleen goed voor mij, voor de stad, het uitgaanspubliek en de bewoners, maar ook voor de horeca-ondernemers.
U hoort vast nog van mij. Kunt u daar niet op wachten, bezoek dan mijn website of mijn facebookpagina.


vijf reacties op "De nieuwe nachtburgemeester"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik stem voor.
Arnoud
-2-  Arnoud:
Het lijkt mij eveneens goed wanneer er een wat 'rijpere' nachtburgemeester komt, voor een breder publiek. Van de vorige nachtburgemeesters heb ik na hun verkiezing nooit meer iets vernomen. Maar dat kan aan mij liggen, geef ik ruimhartig toe.
Suffie
-3-  Suffie:
De enige NBM die mij nu zo even te binnen schiet is Isis van der Wel, maar dat is zoals dat bij mij te doen gebruikelijk is om onzuivere redenen...
Arnoud
-4-  Arnoud:
@Suffie: redenen die zogezegd het daglicht niet kunnen verdragen. ;-)
Suffie
-5-  Suffie:
Persies, hoewel het zicht er wel door zou verbeteren...!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.