Home > > Wagner in Het Stedelijk

Wagner in Het Stedelijk

Ronald Offerman voor de operakostuums in het Stedelijk Museum

Enkele dagen geleden was ik in het Stedelijk Museum. Eigenlijk wilde ik alleen even de kostuums zien die gemaakt zijn voor de cyclus Der Ring des Nibelungen van Wagner. Ik heb alle opera’s van Wagner die dit seizoen in het muziektheater speelden gezien. Ze waren allemaal prachtig. Een erg lange zit, dat wel en niet goedkoop, maar het decor, de zangers, het orkest, maar ook de kostuums waren echt schitterend. In het Stedelijk is nu een kleine opstelling van de kostuums en je staat er met je neus bovenop.

Van zo dichtbij zijn ze nog mooier en indrukwekkender dan vanuit de zaal aan de Amstel. Hoeveel tijd en aandacht er aan besteed moet zijn is echt niet voor te stellen. Natuurlijk zal het ook vreselijk veel geld gekost hebben maar wie geeft er nou om geld als je zoiets prachtigs kan aanschouwen.

Dat heb ik trouwens met het hele Stedelijk Museum. Ik vind het echt prachtig. Ik kom er al van kinds af aan, gedwongen door school met museumles, maar eigenlijk ging ik later pas de prachtige kunst waarderen. En nu na de verbouwing is het helemaal een belevenis op zich. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Al die pracht en praal die we kunnen bekijken voor bijna niets als je een museumjaarkaart hebt.

Ik ken een hoop mensen die zelfs nog nooit in Het Stedelijk zijn geweest. Die hebben niet zoveel met kunst. Mensen die lijden aan het dat kan mijn kleine zussie ook principe. Ik kan me er niets bij voorstellen.
En het is een mooie gelegenheid om even al die verschrikkelijke beelden die je de hele dag via de televisie tot je komen een beetje te vergeten. Een plek om te zien dat er gelukkig ook nog mensen op de wereld zijn die mooie dingen maken.

http://www.stedelijk.nl/tentoonstellingen/opera-in-het-stedelijk-lex-reitsma-eiko-ishioka


Een reactie op "Wagner in Het Stedelijk"

JohnN
-1-  JohnN:
Dan ben je vast het weekend ook naar Cosi Fan Tutte geweest in de schouwburg, Ron. Ik ben makkelijker enthousiast voor Porgy & Bess (De Duif - let op andere locatie vanwege de regen).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.