Home > > West: Magalhaensplein

West: Magalhaensplein

West: Magalhaensplein

Als je hier woont moet je altijd je adres spellen.


twee reacties op "West: Magalhaensplein"

JohnN
-1-  JohnN:
Dat geldt voor veel pleinen en straatnamen die naar personen genoemd zijn, Peter. Bij het Rembrandtplein weten we het nog wel, maar veel bn-ers en wereldburgers uit de geschiedenis blijken niet meer zo bekend. Toch was de Portugese zeeman Fernando Magallanus een wereldontdekker in zijn dagen (zestiende eeuw). Heroïsch zijn alle verhalen over de verschrikkelijke ronding van Kaap Hoorn om de zuidpunt van Vuurland en de vele mislukkingen ervan met rampzalige gevolgen. Maar Magallaan ontdekte een doorvaart boven Vuurland, echter minstens even gevaarlijk zeker zonder een enkele kaart, laat staan satellietnavigatie. Dat wij de vernederlandste Oudhollandse naam van deze oude zeerob aanhangen heeft de spellingverwarring veroorzaakt. Beter was geweest simpel: "Magallaan".
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: De tekst bij de foto is van mij, niet van Peter. ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.