Home > > Nieuwe burgemeester Amstelveen

Nieuwe burgemeester Amstelveen

Foto: Wikipedia, Nico Jacobs

De nieuwe burgemeester van Amstelveen is bekend. Het wordt mevrouw Mirjam van ’t Veld (CDA). Zij is 44 jaar en 'good looking' (bij burgemeesters is dit feit vermeldenswaardig). De gemeenteraad heeft haar unaniem voorgedragen en zij is per 3 juli benoemd. Momenteel is zij nog burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht.

Bijzonder is dat de door de VVD gedomineerde gemeente Amstelveen een vrouw van het CDA heeft voorgedragen. De VVD had blijkbaar zelf geen dame in de gelederen met bestuurlijke kwaliteiten én een bovengemiddeld 'representatief voorkomen'. Bij deze partij komen ze wat dat betreft dikwijls niet verder dan saaie sigarenrokers in driedelig grijs of van die über-trutten als Annemarie Jorritsma (Almere). Want laten we eerlijk wezen, Annemarie heeft de sex-appeal van een staande schemerlamp uit de kringloopwinkel. Haar bestuurlijke vaardigheden bestaan voornamelijk uit het kaviaar en champagne slurpen aan boord van dure jachten tijdens Sail Amsterdam.

Ik ben blij met Mirjam. Een vrouw aan het roer in Amstelveen is wel eens verfrissend. Bovendien loop je niet zo snel het risico dat ze tijdens koningsdag het koninklijke kontje van Máxima gaat staan bepotelen, zoals interim-burgemeester Fred de Graaf. Okay, het was optisch bedrog, maar ook optisch bedrog kun je beter vermijden. De arme man gaat nu niet de geschiedenis in als kundig bestuurder, maar als degene die zijn hand op de togus van Máxima legde. Pechvogel.

De vraag die mij altijd bezighield: wáárom zou je in godsnaam je hand achter de kont van de koningin willen houden? Een mogelijkheid is dat Fred haar min of meer onbewust wilde manen tot doorlopen. Het lijkt mij dat je bij vrouwen als Máxima dan veel beter een zweepje kunt gebruiken, daar is ze wel het type voor. Een andere optie is dat hij bezorgd was dat er iemand in het kader van de festiviteiten een waxinelichthouder of closetpot naar haar zitvlak zou werpen. Als burgemeester van Apeldoorn had hij immers al eerder een aanslag op de koninklijke familie meegemaakt. Of was het een ordinaire weddenschap op de rotaryclub: kijk eens wat ik durf.

Hoe het ook zij, ik denk dat met de benoeming van Mirjam van ’t Veld de gemeente Amstelveen weer eens een jonge en levendige uitstraling krijgt, in plaats van dat duf meurende VVD-imago dat al jaren de stad domineert.


twee reacties op "Nieuwe burgemeester Amstelveen"

JohnN
-1-  JohnN:
Hoe krijg je het voor elkaar! De benoeming van een nieuwe burgemeester in een randgemeente behandelen op Story/Privé-niveau om uit te komen bij de kont van Máxima en een waxinelichthoudergooier (3x woordwaarde) in Apeldoorn (of was dat nog wel in Amsterdam?).
Fijn dat je een burgemeester krijgt die er goed uitziet, maar misschien loop je bij zo'n benoeming nog de kans dat ze opeens zwanger wordt en een pre en postnatale depressie achter elkaar krijgt. Juich niet te vroeg! En die arme Fred De Graaf, je plakt nog steeds een beetje "het voordeel van de twijfel" op het publieke excuus van de ongelukkige. Dan heeft die Ruud Lubbers nog geluk gehad dat er geen "fotobewijs" van zijn billenknijperij in New York voorhanden was. Het wordt nog wat met dat optisch bedrog als we straks 3D TV hebben. En maar kijken: wat zie ik nou of wat zie ik niet. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!
adrie
-2-  adrie:
mooi dat jullie hem kwijt zijn kan die daar geen schade meer aanrichten in apeldoorn zijn ze nu nog aan het bijkomen 200.miljoen in het rood onder zijn bewind werd de koningin door apeldoorn heen geloosd
het einde kennen we elke keer duikt hij weer ergens op om vervolgens met een schade post de boel achterlatend

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.