Home > > Uriah Heep in de Melkweg

Uriah Heep in de Melkweg

De band gaat inmiddels zo lang mee dat de baromzet voor een groot deel werd bereikt met het schenken van kruidenthee. Het aantal mensen dat nog niet geboren was toen de band was opgericht was te tellen op de vingers van één hand. Mijn vriendin is van 1973 en hoorde bij die 5 mensen.

Maar rocken kunnen de leden van Uriah Heep (opgericht in 1969) nog steeds! Nieuweling Davey Rimmer was zeer succesvol in het niet navolgen van de eerder dit jaar overleden Trevor Bolder maar toonde zich een waardig opvolger van de veel te vroeg overleden 'Spider from Mars'.

De strakke beats en het speelplezier van Russell Gilbrook leidden de band mede naar een niveau waar menig uit twintigers bestaande band een puntje kan zuigen en toetsenist Phil Lanzon toonde zich weer uiterst betrouwbaar.

Bernie Shaw was verrassend goed bij stem en had zelfs tijdens de soundcheck tijd voor zijn fans. Mick Box speelde als vanouds met zijn gitaar en met het publiek en merkte op dat het voelde alsof hij niet in een voor hen nieuwe zaal stond te spelen maar gewoon gezellig voor een grote groep vrienden. En inderdaad: maar weinigen in De Melkweg op 10 december jongstleden hadden Uriah Heep nog nooit zien spelen en tientallen hadden de oude rockers al meer dan 100 keer van dichtbij meegemaakt. Wie ooit een live optreden van de makers van het allereerste Heavy Metal nummer ooit (Free 'n Easy) heeft bijgewoond weet waarom.

Uriah Heep - foto: Terrence Weijnschenk

Reageer op "Uriah Heep in de Melkweg"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.