
Hugo de Grootkade, 16 juli 16:00 uur: motoragent rijdt zonder bijzondere signalering hard door voetgangersgebied.
Hugo de Grootkade, 16 juli 16:00 uur: motoragent rijdt zonder bijzondere signalering hard door voetgangersgebied.
Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.
Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.
acht reacties op "Betrapt!"
Overigens plaatst zelfs Geenstijl dit soort foto's niet meer, politie schijnt dit namelijk gewoon te mogen in het kader van hun taakuitoefening, zelfs zonder "bijzondere signalering" en zelfs zonder in het voorbijgaan even toe te lichten naar wat voor soort boef ze op zoek zijn.
Ik wil niet zeggen dat we ons kritiekloos alles maar moeten laten welgevallen. Ik erger me soms groen en geel aan dienders die met absurd hoge snelheden over een kruizing blazen en daarbij de fietsers de vouwen uit hun broek rijden, maar ook aan dubbelparkerende dienders die een patatje halen of hun auto op een trambaan neerzetten om even te pinnen. Net als dat het me enorm irriteert dat dienders hun dienstauto's (liefst tegen elkaar) in puinpoeier rijden omdat ze zonodig een brommeraar willen pakken die hem smeert omdat hij geen helm draagt. Daar hebben we het echter over het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers of het compleet en overduidelijk ontbreken van noodzaak
Ik vind het echter wat treurig dat er mensen zijn die iedere beweging van agenten volgen in de hoop dat ze iets doen of laten wat in hún ogen niet toelaatbaar is, zeker als dit gebaseerd is op een gebrek aan kennis en inzicht. Zoiets als een klein kind dat schreeuwt omdat z'n oudere broer iets mag dat híj niet mag. Dienders maken keuzes, bijvoorbeeld het al of niet gebruik maken van een vrijstelling. Dat doen ze, mag ik hopen, op basis van hun taakstelling, hun opleiding en hun professionele inzicht. En die is nu eenmaal vaak anders dan die van een argeloze voorbijganger. Dat is overigens maar goed ook, anders hoeven we ze niet eerst jarenlang naar een politieacademie hoeven sturen. Het lijkt er echter op dat mensen zich in hun kritiek vooral laten sturen door een bepaalde kinnesinne tegenover wetshandhavers die vanuit hun functie keuzes moeten/kunnen maken die wij niet hebben.