Home > > De Tuinen van het Rijksmuseum

De Tuinen van het Rijksmuseum

Fotoïmpressie

Drie maanden na de opening van het hoofdgebouw zijn nu ook de vernieuwde tuinen geopend. Ze beslaan een oppervlakte van 14.500 m2 en bieden plaats aan klassieke beelden die er vroeger ook stonden, speeltoestellen van architect Aldo van Eyck en een kas voor groenten die ook te zien zijn op schilderijen uit de Gouden Eeuw, zoals tuinbonen, erwten peulen en kapucijners.
De muziek is van Gheorghe Zamfir - Hello.


drie reacties op "De Tuinen van het Rijksmuseum"

JohnN
-1-  JohnN:
Weer een mooie serie Peter, mijn compliment. Ik moet er eens de tijd voor nemen als ik weer in in de buurt van het Museumplein ben. Het ziet er nog wat pril uit het meeste groen, maar het wordt vast prachtig met die rozenbogen en leilanen. Heel wat buitenkunst die de stad daar toch maar even te kijk zet voor iedereen!
peter eijking
Bedankt John. Mooi geworden hoor, die tuinen. Op een gedeelte waren ze nog aan het werk.
Ik heb ook een video van de naaktfietsers die daar net voorbij kwamen. Helaas kan ik die niet op youtube zetten, want bloot is daar taboe. Reeds 1x een account waarschuwing gehad voor een topless dame!
JohnN
-3-  JohnN:
Ja Peter het moet nog een beetje uitgroeien natuurlijk maar over een jaartje ziet het er al heel anders uit. Het geeft de stad op die plek ook een beetje allure die we best kunnen gebruiken.
Ha die barebikers waren die daar ook? Ze treffen het elk jaar slecht met de temperatuur lijkt het wel. Ja je moet heel veel zelfcensuur toepassen op Youtube, raar land hoor dat Amerika, vond ik al toen ik er een hele tijd was, jaren geleden. Als er een halve tepel in zicht komt op de TV is iedereen in rep en roep, maar als je in Californië op het strand kwam lagen ze soms gewoon te seksen met een kring voyeurs er omheen. Ik heb het allang opgegeven om de Amerikanen te leren begrijpen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.