Home > > Milieuvriendelijke rondvaartboot *uche*

Milieuvriendelijke rondvaartboot *uche*

Een bekende touroperator nam op 2 mei een nieuwe milieuvriendelijke rondvaartboot in gebruik. Niet dus!!


drie reacties op "Milieuvriendelijke rondvaartboot *uche*"

JohnN
-1-  JohnN:
Hee Peter zag ik nou juist op Nieuwsuur een stukje van jouw filmpje van die Holland International stinkerd voorbij komen??
Gehrels heel teleurstellend: vernieuwend, ja met pas een overgang van 2016-2020 en daarna mogen die ouwe lovers en holl-itl diesels nog blijven doorvaren. Belachelijk dat Gehrels Trijber nog zijn vergunning onthoudt voor zijn milieuvriendelijke boot. "Misschien volgend jaar", zegt ze. Daar kan je iets mee zeg, als ondernemer. PvdA blijkbaar op de hand van de gevestigde macht? Ik zal het dus niet meer meemaken dat de grachten blauwewalmvrij zullen zijn.
Peter Eijking
Even bij uitzending gemist gekeken en ja, je hebt gelijk John. Hebben ze gewoon van youtube gedownload en een stukje korter gemaakt.
Op zich niet zo erg, maar het zou netjes zijn als ze de bron er bij zouden vermelden.
De Telegraaf is erger. Die hebben ook al een keer gepikt en met reclame er voor op hun website gezet. Kassa. Ik heb wel een klacht ingediend bij ze maar daar krijg je gewoon geen antwoord op.
Bedankt voor de tip. Ik heb Nieuwsuur wel even een berichtje gestuurd.
JohnN
-3-  JohnN:
Zulk copyright inbreuk is vanaf internet schering en inslag. Grote jongens als Telegraaf en NOS denken dat ze gewoon hun gang kunnen gaan, omdat ze er toch wel mee wegkomen.
Ik heb er minder last van omdat poëzie en columns niet zo in trek zijn als foto's en video's.

Toch vind ik dat we niet over ons heen moeten laten lopen en een stevige klacht als materiaal wordt overgenomen zonder toestemming vooraf is op zijn plaats, tenzij het om content gaat uit duidelijk aangegeven 'vrije bron'.
Gedichtstrofen worden wel vaak gepikt voor rouw of feest advertenties, dat betreft dan meest particulieren, maar veel dichters zijn er ook niet blij mee als er zomaar een willekeurig stuk uit hun werk wordt geknipt.
Overigens, die boot die jij daar hebt gefilmd is zeker geen nieuwe, in elk geval die dieselmotor niet. Deze enorme walm is een teken van achterstallig onderhoud en zo zie ik ze soms zelfs door de Herengracht varen. Dan sta je zelfs op de brug je kapot te hoesten. Handhaven en forse boetes is het enige dat daar tegen helpen kan (tot 2020....)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.