Home > > Terugblik op de perfecte show

Terugblik op de perfecte show

Foto: Peter Eijking

Tjonge, na die inhuldiging heeft het toch wel bijna twee etmalen geduurd voordat ik mijzelf emotioneel weer enigszins bijeengeraapt had. Het was een perfecte voorstelling. Vooral de toespraak van de nieuwe koning maakte indruk. Hij is of heeft een uitstekende tekstschrijver. Vooral het gedeelte waarin hij zijn eigen rol en de erfopvolging plaatste binnen de kaders van de grondwet en de democratie was bijzonder geraffineerd en overtuigend. Menig verstokt republikein zal daarna op het punt hebben gestaan lid te worden van de plaatselijke Oranjevereniging.

Het enige minpuntje in de voorstelling vond ik kroonprinses Amalia. Het arme wicht nam toch wat al te nadrukkelijk een voorschot op haar rol van toekomstig staatshoofd. Ze knikte en gaf handjes  alsof ze er al helemaal klaar voor was. En die overtuiging heeft ze zelf kennelijk ook. Volgende week kan ze zó op staatsbezoek naar China, wat haar betreft.
Menig ouder zal zich trouwens jaloers hebben afgevraagd hoe je kinderen zo goed gedresseerd zo'n lange dag door krijgt.

Vooral trots ben ik eigenlijk op onze eigen stad, die het toch maar in krap drie maanden tijd klaarspeelde om een dergelijk grootschalig evenement te organiseren. Als het stadsbestuur zich nu maar geen andere megalomane dingen in het hoofd haalt door dit succes. We zijn immers nog steeds aan het bezuinigen.

Tot slot wil ik de organisatie nog eventjes complimenteren met de publicitair uiterst sluwe manier waarop men het republikeins tegengeluid onder de aandacht heeft weten te brengen. Door zo'n arrestatie genereer je toch veel meer mediabelangstelling dan met een tamelijk sneu bordje. Zó doe je dat!


Reageer op "Terugblik op de perfecte show"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.