Home > > De vogeltjes hebben het moeilijk...

De vogeltjes hebben het moeilijk...

De vogeltjes hebben het moeilijk...

Nieuw-West, Sonderbuur.


zes reacties op "De vogeltjes hebben het moeilijk..."

JohnN
-1-  JohnN:
Aan de Vecht heb ik die jongens wel eens naast een hengelaar zien zitten, maar als ze op je stadsbalkonnetje komen bedelen hebben ze toch echt honger, het ijs geeft nood voor alles wat zijn eten uit het water moet halen.
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: Nou, in Amsterdam is het ook pure lamlendigheid van die beesten. Te lui om te vissen. Ik heb zelf verscheidene foto's gemaakt waarop ze gewoon bij mensen vlak voor de deur staan te wachten tot ze gevoerd worden.
Hoek
-3-  Hoek:
De vogeltjes hebben het moeilijk ? Niet in Nw West. Zeker niet door gebrek aan voedsel. Iedere dag dumpt een overwegend Islamitisch deel van de osdorpse bevolking tientallen kilo's oud brood en andere voedselresten in het water en in de parken. Waarom ? Omdat de Koran zou zeggen dat voedsel, dat niet meer geschikt is voor menselijke consumptie, niet mag worden weggegooid. 50 tot 60 keer per dag een kilo of meer... Iedere 5 minuten herhaald zich dit ritueel en genieten onze vogeltjes van een rijkelijk banket. Zoeken naar natuurlijk voedsel hoeven ze niet meer, doen ze ook niet meer. De stadsganzen, eenden, waterhoentjes en de honderden meeuwen herkennen hun 'weldoeners' al van verre en staan vol verwachting bedelend naast de bruggetjes klaar om met overweldigend gekrijs hun deel op te eisen. Vadsig en volgevreten wachten ze daarna op de volgende volle plastic C1000-zak. Ijs of geen ijs, weer en weder dienende.
Het gevolg van deze weldaad : een kort leven, toename van verminkt geboren jongen, groeiende rattenpopulaties met kans op verspreiding van ongewenste ziekten en last but not least, enorme overlast voor de omgeving door uitwerpselen, restvuil en lawaai.
Waarschuwingsborden zijn al maanden geleden weggehaald. Begroeiing is gekapt, om het restvuil beter te kunnen verwijderen.
Arme vogeltjes...
Suffie
-4-  Suffie:
Ik vind het knap dat we zelfs in dit onderwerp de Koran kunnen betrekken! Chapeau hoor!
Arnoud
-5-  Arnoud:
@Suffie: Religie pretendeert nu eenmaal op alles een antwoord te hebben, ook op oud en beschimmeld brood. Zo schijnt er in de Koran zelfs een hoofdstuk te staan over de verwijderingsbijdrage voor oude koelkasten.
Suffie
-6-  Suffie:
Overigens wel een kansloze vogel, die reiger. Heeft thuis een schitterend biotoop waar hij met z'n soortgenoten alles heeft wat 'ie nodig heeft en komt toch in de stad parasiteren op onze welvaart. Veilig over straat lopen is er niet meer bij, evenals je auto onder een lantaarnpaal parkeren, want ze sch**ten de hele bende onder, inclusief je hoofd. Dan hebben we het nog niet over intimiderend gedrag op je balkon of voor je deur of het leegroven van je vijver. Ook heel typerend: het wegroven van brood en kruimels die bedoeld zijn voor arme eenden en zwanen. Ik weet wel een oplossing, maar dat zal ik wel niet mogen zeggen....

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.