Home > > De Amsterdamse Halalwoning

De Amsterdamse Halalwoning

De halalwoning wordt onder meer gekenmerkt door een extra kraantje...

Eengezinswoningen, seniorenwoningen, studentenwoningen, jongerenhuisvesting, aangepaste woning, hat eenheid, invalidenwoning, aanleunwoning, studentenkamers, expatappartementen, asowoningen, peeskamers,sexhuizen, woonwagenbewoning, halve woning, bejaardenhuizen, 50 plus appartementencomplex, energiezuinige woningen, kraakpanden, villa, woonboot, klooster, souterrain woning, penthouse, kelderwoning, huis met dubbele keuken, twee-onder-een-kapwoning, huis van bewaring, paalwoning, etagewoning, benedenhuis, flatwoning, vrijstaand huis, landhuis, kasteel, vakantiewoning, slot, galerijwoning, beschermd wonen, gevangenis, bunker, schuilhokkie, jacht hut, cascowoning, kabouterwoning, zeemanshuis, kazerne, tent, enzovoort, enzovoort...

Er zijn veel verschillende woningen. Waarom is er zo een drukte over een zogenaamde Amsterdamse halalwoning?


acht reacties op "De Amsterdamse Halalwoning"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik denk vanwege de afwezigheid van protestantenwoningen, humanistenwoningen, atheïstenwoningen, koptenwoningen, animistenwoningen, orthodoxenwoningen, jezuïetenwoningen, mormonenwoningen, evangelistenwoningen, vrijmetselaarswoningen, boedhistenwoningen, hindoewoningen, wintiwoningen, shintowoningen, emanationistenwoningen, taoïstenwoningen, simpaddeplistenwoningen, ietsistenwoningen, agnostenwoningen en vrijdenkerswoningen.
Arnoud
-2-  Arnoud:
Toch een bijzonder interessante discussie, die stof tot nadenken geeft. Ik geef toe, mijn eerste reactie bij de berichten in de krant was: zijn ze nu helemáál gek geworden? Later las ik de nuances en begreep ik dat de hele zaak door het Parool nogal is opgeklopt.
Uit bovenstaand stukje plus de reactie van Suffie kunnen we de kern van de zaak distilleren: de woningbouwcorporatie mag inspelen op de behoeften van de huurders, zolang er maar niet wordt ingespeeld op religieuze behoeften. Zit iets in.
Ronald M.Offerman
-3-  Ronald M.Offerman:
@Suffie, een goed punt. Maar ik las sommige reactie,s in de media die echt een beetje overdreven waren. vr.gr.
Theo
-4-  Theo:
Ik wil wel een atheïstenwoning met een grote middelvinger richting de hemel op het dak.
Ruud van Soest
Maar wat als mijn behoefte een religieuze behoefte is? Mag je eigenlijk een religieuze behoefte hebben? Waarom mag een corporatie wel voor studenten en milieu-bevlogenen een aangepaste woning bouwen maar niet voor religieus bevlogenen? Willen agnosten eigenlijk een apart soort woning? Waarom mag een corporatie geen woning voor agnosten bouwen? Mag een corporatie uitsluitend woningen bouwen voor seculiere behoeften? Waarom?
Theo
-6-  Theo:
Beste Ruud, het is onwenselijk omdat je anders religieuze corporaties krijgt, terwijl we gewoon betaalbare sociale arbeiderswoningen willen voor iedereen en alle levensinstellingen.
Bovendien spreken we hier feitelijk van een religie die zich hier de afgelopen jaren erg ongeliefd heeft gemaakt. En een stout kind beloon je niet.
Suffie
-7-  Suffie:
Ruud, doe hetzelfde wat ik ook doe met mijn woonbehoeftes: koop een hamer en een zaag en ga aan de slag.
JohnN
-8-  JohnN:
Begin jaren 50 kwam een grote stroom Indische Nederlanders het land binnen. Veel van die mensen kenden geen toiletpapier. Zij maakten zich op het toilet schoon door afspoelen met water. Bij de "Indische mensen" waar ik na die spijtoptantenperiode thuis kwam trof ik op het toilet steeds een grote fles aan gevuld met fris water. Moslims? Welnee, misschien een enkeling, de meeste Christenen.
In die tijd werd door woningcorporaties niets gevraagd aan de huurders, je mocht blij zijn als een woning werd toegewezen. Woningen waren zoals iemand ergens op een kantoor bedacht had dat ze moesten zijn, ze voldeden aan bepalingen van de bouw- en woonverordening.
Had je in die tijd aan die mensen gevraagd of ze een tapkraantje in het toilet wilden hebben, hadden ze blij "ja" gezegd. Vandaag zijn er woningcorporaties die wel iets aan hun huurders vragen: we gaan eindelijk vooruit! Nu (als de meerderheid dat graag wil) krijgen de mensen een kraantje op het toilet.
Ander punt: bij mij gaan achter de voordeur de schoenen uit. Zo is dat bij veel mensen die het geen fijn idee vinden om met de straatschoenen door de woning te lopen. Ik woon alleen, dus het is niet zo'n punt, maar ik kan me voorstellen dat in meerpersoons huishoudens een kastje bij de entree erg gewaardeerd wordt. Struikel je niet over rondslingerende schoenen.
Dit alles heeft misschien heel in de verte ook iets met religie te maken, maar het is enigszins belachelijk om hier heftig tegen te protesteren. De kreet "halalwoning" is volkomen misplaatst en doet het vermoeden ontstaan dat hier stemmingmakerij werd beoogd. De kranten grijpen ook alles aan om te blijven voortbestaan...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.