Home > > Nep Amsterdamse School

Nep Amsterdamse School

In de Transvaalbuurt slopen woningbouwverenigingen een aantal huizenblokken in de stijl van de Amsterdamse School. Geen spectaculaire Amsterdamse School, zoals de Spaarndammerbuurt of de P.L. Takbuurt, maar toch. Onlangs zag ik dat nieuwbouw op deze lokatie alweer bijna af is. Het is een opvallend trouwe imitiatie van de Amsterdamse School, compleet met baksteenreliefs, afgeronde balkons en raampatronen. 

Nep Amsterdamse School - Foto: Dirk Kloosterboer

[Klik voor hele afbeelding]

Er blijkt een document (pdf) van stadsdeel Oost te bestaan waarin is bepaald dat de oorspronkelijke architectonische karakteristieken behouden moeten blijven en waarin zelfs staat hoe de hoek eruit moet zien. Misschien is het een beetje kitscherig om een historische stijl zo precies te imiteren, maar in dit geval vind ik het resultaat niet slecht.


Reageer op "Nep Amsterdamse School"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.