Home > > Blondje met verantwoord snoep

Blondje met verantwoord snoep

Het evenement The Next Entrepeneur 2012 vond plaats in De Beurs van Berlage. Een prachtige locatie voor een marketingcampagne van MKB-Nederland en de Rabobank. Want meer was deze 'wedstrijd' niet. Vooraf konden zelfstandig ondernemers zich opgeven en stemmen verzamelen. Verder zou er worden gekeken naar het ondernemingsplan en de motivatie. Wie zou zich de Next Entrepeneur mogen noemen? Degene met de meeste stemmen (Rataplan Design, ruim 80.000 stemmen) in elk geval niet. Maar een ondernemer met slechts 38 stemmen (Harold Renkema van Care4More) haalde wél de halve finale.

Het is zijn bedrijf van harte gegund. Temeer omdat hij écht een unieke ondernemer is die met hart en ziel mensen probeert te helpen en met die inspanning probeert in zijn eigen onderhoud te voorzien. Zijn collega-finalisten houden zich bezig met respectievelijk snoep, koekjes en koffie. Dat allemaal 'groen', 'fairtrade', 'biologisch' en 'verantwoord' uiteraard. Want dat zijn de modewoorden van het moment. Het publiek mocht de winnaar uitkiezen door het aankruisen van de naam van de betreffende finalist op een stemkaart.

De jury maakte een kwartier later bekend dat zij na uren van vergaderen en stemmen tellen hun keuze hadden laten vallen op het bedrijf van een leuke blonde dame die verantwoord snoep produceert. Een bijzonder knappe prestatie om enkele uren overleg in vijftien minuten te proppen! Men zou bijna denken dat de uitslag bekend was voordat de genodigden hun stem mochten uitbrengen...

Ondernemers die aan medewerkers van de Rabobank vroegen of die bank hen wellicht van een starterslening kan voorzien, kregen te horen dat de Rabobank daar weliswaar mee adverteert, maar zeker de eerstkomende paar maanden 'geen tijd' heeft om aanvragen te beoordelen. Bovendien hebben mensen die als particulier al een rekening hebben bij de Rabobank voorrang.

Pluspunten aan dit netwerk-etentje voor ondernemers: de mogelijkheid tot netwerken, het eten (al was het jammer van het zand in de spinazie) en het feit dat de urinoirs er zo laag hangen dat ook deze schrijver met zijn 1,40m niet op zijn tenen hoefde te staan om te kunnen plassen.

Over de rubriek Zakendoen:

In de rubriek Zakendoen worden bedrijven besproken die opvallen. Nieuwe bedrijven, originele of sympathieke bedrijven, maar ook bedrijven waarvan we ons afvragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Tips? Stuur ze naar amsterdamcs [at] googlegroups.com.


Reageer op "Blondje met verantwoord snoep"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.