Home > > Wordt Sinterklaas nooit eens dement?

Wordt Sinterklaas nooit eens dement?

Zondag is in Amsterdam de intocht van Sinterklaas. Dan kunnen wij meteen kijken hoe de oude baas eraan toe is. We zien immers zelfs pausen in de loop der jaren vreselijk aftakelen, dus moeten wij ook de Sint een beetje in de gaten houden. Dat hij geen geen tekenen van dementie vertoont bijvoorbeeld, geen rare dingen gaat doen.
Er zijn namelijk hardnekkige geruchten dat de Sint wel eens met paard en al op daken wordt waargenomen. Het liefst bij volle maan. In de psychogeriatrie ziet men dit als typisch dwaalgedrag. Ingrijpen is dan gewenst. Voor zijn eigen veiligheid. En anders wel de onze.
In de krant heb ik gelezen dat er dit jaar meer pieten zijn dan ooit. Waarschijnlijk omdat het steeds meer moeite kost om de goedheiligman in het gareel te houden, maar daar schrijven ze dan weer niks over.

Eigenlijk pikken we al jarenlang teveel van die man. Zo schijnen er jaarlijks tientallen kinderen in jute zakken naar Spanje te worden ontvoerd. Toegegeven, ze hebben het ernaar gemaakt, maar dit gedrag slaat toch behoorlijk door.

Ondanks alle misbruikschandalen in de katholieke kerk staan wij nog steeds toe dat deze bisschop het ene kind na het andere op schoot trekt. Zogenaamd om een liedje te zingen. Maar ondertussen. En dan spreek ik nog niet eens over al die hulpsinterklazen. Zijn die wel gescreend?

In alle euforie rond het cadeaufestijn mogen wij dus niet uit het oog verliezen dat onze allerkleinsten recht hebben op een veilig sinterklaasfeest. Denk ook vooral niet dat het potentieel gevaar kan worden omzeild door de feestelijkheden voortaan door te schuiven naar de kerst. De kerstman valt immers in hetzelfde risicoprofiel.


zes reacties op "Wordt Sinterklaas nooit eens dement?"

Suffie
-1-  Suffie:
Trek het satirische deken van dit stukje af en wat je overhoudt is de trend om risicovermijding zo ver door te voeren dat kinderen tot 23 jaar alleen nog maar veilig wordt bevonden in gecapitoneerde kelders...
Sinterklaas
Bovenstaande beschuldigingen kan ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan. Ik ben een nette kindervriend en als je niet in me geloof ga maar een surprise maken of zo
Arnoud
-3-  Arnoud:
@Suffie: de satire is bij dit stukje niet aftrekbaar. Maar stuur je zoon gerust naar een of ander Jezuïteninternaat in Rolduc of zo. Dat schijnt tegenwoordig onder de noemer 'thrillseeking' te vallen. ;-)
Suffie
-5-  Suffie:
Gelukkig heeft Sinterklaas al jaren niets meer met het gristendom te maken... ;-)
JohnN
-6-  JohnN:
@Hoooman. Laten de antinivelleer en prograai mafia je maar niet horen. Zulke liedjes zijn slecht voor de economie.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.