Home > > Smoor op Noord

Smoor op Noord

Website Woningnet

Sinds kort woon ik in Noord. Voorheen was ik heel gelukkig in Nieuw-Sloten. Ik had daar een paleisje dat ik tot mijn verdriet en met groot verlies moest verkopen.
Gelukkig stond ik al meer dan 10 jaar ingeschreven voor een sociale huurwoning.
Zo begon een ontdekkingsreis langs sociale huurwoningen in Amsterdam.

Zoals u weet, 10 jaar inschrijfduur is peanuts. Een leuke woning in de Pijp, Zuid of Oud-West was niet voor mij weggelegd. Niet dat ik dat erg vond. Ik ben sowieso een buiten-de-ring-meisje. Ik houd de stadse drukte graag op gepaste afstand.

Ik reageerde op WoningNet op zoveel mogelijk woningen. Bijna allemaal waren ze in Zuidoost of Noord. Soms zelfs in Krommenie of Assendelft. En zonder uitzondering waren het buitengewoon deprimerende woningen. Donker. Bedompt. Klein. En dat voor bijna 700 euro per maand.

Tientallen woningen heb ik bezichtigd. De flat in Buitenveldert met ligbad en asbest.
Het appartement tegenover winkelcentrum Kraaiennest waar ik me bij de bezichtiging al van het balkon wilde werpen. Of dat leuke huis met aparte eetkamer tegenover de ArenA, tussen de wietkwekerijen: ik heb ze allemaal afgewezen.
Ik werd niet wanhopig, want ik wist: ergens in Amsterdam is er een woning voor mij.

En ik kreeg gelijk. Op Valentijnsdag mocht ik een nieuwbouwproject in Noord bekijken. De belangstelling was enorm, de televisie was erbij, en de moed zonk me een beetje in de schoenen.
Toen ik de modelwoning bekeek, werd ik verliefd. Dit was hem! Dit zou mijn nieuwe huis worden.
Ruim, licht, en alles nieuw.

Een maand of twee later werd ik gebeld door de woningbouwvereniging. “Gefeliciteerd! U krijgt de woning”. Ik was blij. Maar een uur later niet meer. Want de woningbouwvereniging belde terug: Sorry, foutje, u krijgt het niet.
Dan maar weer terug naar WoningNet en reageren op deprimerende appartementjes.

Tot ik een week later het huis definitief kreeg toegewezen. Echt. Het was van mij!
Mijn eerste sociale huurwoning.
Ik kende Noord niet en barstte van de vooroordelen. “Noord gestoord”, dat soort dingen.
Maar ik vind het heerlijk hier. Geen vliegtuigoverlast meer. Ontzettend veel groen in de buurt. Vlakbij de stad. Een leuke mengelmoes van bewoners. En een gloednieuw comfortabel huis.
Niet al mijn buren zijn blij. Want de lift is steeds stuk. En er zijn hangjongeren. Maar ik laat mijn humeur niet bederven. Ik ben smoor op Noord en ik ga hier niet meer weg.


dertien reacties op "Smoor op Noord"

JohnN
-1-  JohnN:
Gefeliciteerd!
Noord is inderdaad zo gek nog niet en flink in status gestegen sinds EyE de deuren opende.
Nou maar hopen dat de pontjes (gratis) blijven varen als straks de NZ lijn begint te rijden.
Maaike
-3-  Maaike:
Ik ben dol op vossen, als ik hem tegenkom is ie van mij!
Arnoud
-4-  Arnoud:
Als bontkraag zeker! ;-)
eva
-5-  eva:
Dertien jaar - wachttijd - als doorstromer heb ik nu, maximaal 10 - 15 woningen per week worden er aangeboden, op jaarbasis is dit een lachertje. De woningen die worden aangeboden zijn voornamelijk in buurten waar niemand wil wonen, de slechte stukken in West - Oost en Noord. Na al die jaren sta ik nog steeds bij een reactie op een woning op nr. 45 -57 -68 etc.
Dat hele woningnet is een moneymaker; 50 euro inschrijfgeld, jaarlijkse verleng-kosten. Ik verwacht niets meer van ze.....over 5 jaar kijk ik maar weer eens dan wacht ik inmiddels 17 jaar, eindelijk wat comfort en een huis met de woonwensen - eisen van deze tijd. WONINGNET = FAIL
Suffie
-6-  Suffie:
Eva, hoe slecht zijn die buurten in West, Oost en Noord (ieder wil kennelijk in Zuid wonen) eigenlijk? Kennelijk kun je het je permiteren om selectief te zijn, waarom dan de schuld bij Woningnet leggen?
eva
-7-  eva:
@Suffie, Politiek-correct-geneuzel, Het is oh, zo leuk in de buurten aangeboden in West, Oost en Noord.... dacht het niet, vieze straten, veel te veel bijstands-immigranten, macho-gedoe op straat, gespuug en gesis. Je dacht toch niet dat ik met 3 blonde dochters daar ga wonen, bekijk o.a.de criminaliteit-politie-cijfers, spreek met autochtonen buurtbewoners (ze willen allemaal weg) dan weet je het wel en haal die Links-roze-wens-denk-maatschappelijke-maakbaarheid-bril van uw hoofd.
Milena Tsareva
-8-  Milena Tsareva:
@Suffie
Eva heeft het over "de slechte stukken in West, Oost en Noord". Dit impliceert dat er (volgens haar)ook minder slechte of misschien zelfs wel goede stukken in West, Oost en Noord zijn. Je bewering dat iedereen kennelijk in Zuid wil wonen, slaat dus nergens op.
Suffie
-9-  Suffie:
@Eva
Okay, duidelijk. Maar ligt dat aan Woningnet of aan jou?
Suffie
-10-  Suffie:
Milena, ik wil je graag heel erg bedanken voor de -overigens ongevraagde- reactiecoaching die je me geeft. Toppie!
Theo
-11-  Theo:
Berg je maar, eva. Je bevindt je hier in het hol van de leeuw. 12 september heeft de gemiddelde Nederlander zich (onbegrijpelijk) uitgesproken voor meer EU dus meer crisis, en meer massa-immigratie dus meer criminaliteit. Critici als ons rest nog slechts buigen of barsten voor de nieuwe coalitie van graaiers en weggevers. Let op u saeck.
Milena Tsareva
-12-  Milena Tsareva:
@Suffie
Geen dank. Nog een gratis tip: het zou bijzonder prettig zijn als je gewoon zou schrijven wat je bedoelt i.p.v. het wazige quasi-cynisme en pseudo-sarcasme waar je je doorgaans van bedient.
Suffie
-13-  Suffie:
Ach Milena, iedere gek z'n gebrek....

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.