Home > > Vakantie of de festivals?

Vakantie of de festivals?

Terrence vanaf de camping in Frankrijk

Wijn proeven in Frankrijk (1984) - Foto: Cor de Jong

In de zomervakantie kun je natuurlijk een huisje huren in Frankrijk en daar wat 'quality time' doorbrengen met je gezin in semi-primitieve omstandigheden. Voor minder dan twee euro haal je een stokbrood en een fles water en het toilet is weinig meer dan een gat in de grond.

Het meeste geluid wordt geproduceerd door een stel hitsige krekels en in plaats van vijf uren per dag 'belangrijke' e-mails lezen, 'interessante' websites bezoeken en 'onmisbare' televisieprogramma's bekijken, houd je je onledig met badminton, Yahtzee, wandelen en lezen.

Of je loopt de Amsterdamse zomerfestivals af. Ik was bijna bij A Day at the Park, pikte een stukje Buiten Westen mee, was bij Milkshake en zal ook op Lowlands rondlopen.

Een paar tientjes entree, drie euro voor een glaasje fris en zeven euro voor een pannekoek. De wc is een bak chemicalieën die je met een paar duizend mensen deelt en de muziek wil je nog niet gratis mee hebben op een USB-stick. Bovendien hoor je er nauwelijks iets van omdat er ook muziek klinkt vanuit de tent ernaast. En vanuit die aan de overkant.

Er lopen vooral mensen rond die onbedoeld reclame maken voor ultra verstevigende haargel terwijl zij zichzelf heel hip en een echte ster vinden en daarom hipsters worden genoemd.

Logisch dat iedereen dat leuk vindt, want wie durft toe te geven 100 euro te hebben betaald voor twee dagen door de modder lopen?


vier reacties op "Vakantie of de festivals?"

Suffie
-1-  Suffie:
Terrence, je verwart me..! Zit je nou op die camping of niet? ;-)
JohnN
-2-  JohnN:
Wat ik hier uit haal: Het is overal niks. Maar op die franse camping in elk geval het goedkoopst. Maar daar moet je dan wel naartoe reizen. Dus uiteindelijk: blijf maar gewoon op je platje of in je tuinje, krantje, biertje, wie doet je wat?
Terrebel
-3-  Terrebel:
Het huisje staat op het kleine stukje land van een particulier in de buurt van Dijon. En het was erg leuk! ;-)
Terrence
-4-  Terrence:
P.s. Morgen staat ons vakantieverslag online op m'n weblog: http://terrebel.blogspot.com

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.