Home > > Sharia4niemand

Sharia4niemand

Sinds enige tijd hebben we er weer een irritant religieus genootschap bij, de Sharia4holland. Alsof wij al niet genoeg te lijden hebben onder de Jehova's Getuigen, de Mormonen en de Scientology Kerk. Al deze clubs geloven in hetzelfde, namelijk het eigen gelijk.
De Sharia4holland bestaat uit fanatieke moslims die Nederland onder het juk willen brengen van de islamitische wetgeving. Het parlement wordt daarbij overbodig.
Het beweginkje gaf onlangs een provocatieve persconferentie voor het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Men preekt de onvrijheid op de gedenkplaats voor hen die vielen voor de vrijheid. En, in verdraagzaamheid doorgeslagen sukkels als wij zijn, wij tolereren dat. Althans, onze 'gezagsdragers'.

En passant werd de vrijheid van meningsuiting ook nog eens gebruikt om onze vaderlandse troetelpopulist Wilders uit te maken voor 'hond van de Romeinen'. Een nogal onnavolgbare beeldspraak. Zij zouden mettertijd wel met hem 'dealen', wat onder de sharia zoveel betekent dat hij voortaan geen overhemden met lange mouwen meer hoeft te kopen. Wilders voelde zich hierdoor bedreigd.

Probleempje
Het kan allemaal in Nederland. Want wij hebben hier 'vrijheid van meningsuiting'. Menigeen neemt hierbij als leidraad de vermeende uitspraak van Voltaire: "Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen".
Probleempje: Voltaire heeft dit nooit gezegd. De mythe werd indertijd al doorgeprikt door Boudewijn Büch, die het werk van Voltaire van voor tot achter had doorgespit, maar deze uitspraak niet was tegengekomen. Volgens Wikipedia is het een citaat van Evelyn Beatrice Hall.

Nog een hond
Doe dus maar even rustig aan met die vrijheid van meningsuiting, geef die alleen aan mensen die het principe zélf ook onderschrijven. Anders vervallen we tot een land waarin allerlei intolerante idioten de vrijheid van meningsuiting misbruiken om onze eigen rechtsstaat te ondermijnen en mensen te bedreigen die het met hen oneens zijn. Is de vrijheid van meningsuiting de Sharia4Holland ook zo aan het hart gebakken als we op de Dam zouden terugroepen dat een zekere profeet een hond van de Arabieren is?

Het meest irritant is de hypocrisie van deze lieden. Wél parasiteren op de voordelen en verworvenheden van de westerse samenleving, maar de cultuur en de normen en waarden ervan vertrappen. Ik zou zeggen: kwel jezelf niet langer en emigreer naar het altijd ruimdenkende Saoedi-Arabië.

Sharia4China
Of doe eens gek: richt een Sharia4China op, dat zet tenminste zoden aan de dijk qua bekeringsmogelijkheden. Persoonlijk zie ik de club liever opgaan in een Sharia4Antarctica, daar kunnen ze het minste kwaad. Want tolerantie is op zijn mooist als je er ook grenzen aan stelt. De samenleving moet zich niet in de maling laten nemen waar ze bij staat.
De rechtgeaarde Amsterdammer staat bekend om zijn diplomatiek geformuleerde adviezen aan zijn medeburgers. Laat ik in die geest het volgende meegeven aan de heren van Sharia4Holland: sodemieter toch op als het je hier niet bevalt!


elf reacties op "Sharia4niemand"

Theo
-1-  Theo:
Andere religies pleiten tenminste niet voor afschaffing van de democratische rechtstaat tegen wil en dank. En ach, soms valt er ook nog om te lachen. (Joodse humor, of mopjes met de pastoor en de koster) Zo niet met deze haatbaarden. Op dit punt heeft Wilders gelijk; Islam is een militante politieke stroming, een totalitaire leer gericht op dominantie, geweld en onderdrukking. En dit alles vermomd als religie met alle voordelen van dien.
JohnN
-2-  JohnN:
Met een soortgelijke aanleiding (Baliedebat) hebben we de discussie al gevoerd. Het is met die vrijheid van meningsuiting altijd een dilemma, ook met democratie. Het vervelende is dat je grenzen moet stellen, en daar denken verschillende mensen allemaal verschillend over.
Ik ben het in principe wel eens dat je een streep zou moeten zetten bij mensen die de vrijheid waarvan ze zelf gretig gebruik maken willen ontzeggen aan anderen - zo ver dat ze evt geweld niet schuwen. Wat mijn vergelijking met democratie betreft: ik vind het verschrikkelijk dat we moeten wachten tot september voor we naar de stembus mogen, en niet de afgelopen maand al. Om allerlei Lou de Palingboer partijtjes de kans te geven mee te doen, maar dat is wel democratie. Als gevolg zitten we met een vermaledijd kunduzakkoord en straks weer met een A2-formaat kieslijst met 99 partijen. Heel vervelend maar de helaas onvermijdelijke nadelige kant van democratie.
Zo is het ook met gedogen van agressieve praatjes. Er moet helaas veel door de vingers gezien, maar ergens is er wel een absolute grens van tolerantie, anders worden we net als het meisje dat in de kou wordt gezet als haar verkrachter verklaart dat ze geen weerstand geboden heeft.
Maaike
-3-  Maaike:
Ik vind dat die paar boze mannen veel te veel aandacht krijgen.
Kom op zeg, ze waren maar met zn vijven!

Enneh: alles wat je aandacht geeft groeit, dus negeren is m.i. de beste strategie
JohnN
-4-  JohnN:
Dat laatste ben ik met je eens Maaike. negeren is voorlopig de beste optie, tot ze je bedreigingen achterna schreeuwen. En de plek vind ik ook niet geschikt voor allerlei agressief geschreeuw, van welke aard dan ook, aan 1 damschreeuwer hebben we wel genoeg.
Theo
-5-  Theo:
Lieve Maaike, het zijn niet maar 'een paar' boze mannen. En negeren helpt niet. Negeer een paar rotte appels en ze bederven vanzelf je hele fruitmand. Dit soort types lachend terug naar hun zandbak verbannen helpt daarentegen wel. Ik noem niet snel iets heilig, maar de Dam is onze heilige plek. Laat ze daar dan eens hetzelfde respekt voor tonen dat ze altijd zo schreeuwend van ons eisen.
Herbert
-6-  Herbert:
Je moet die gasten gewoon niet serieus nemen en ze hartelijk uitlachen. Abou Jahjah zegt: 'Alleen Belgen nemen Belkacem au sérieux' http://www.standaard.be/artikel/detail.a..

En in Borgerhout, een stadsdeel van Antwerpen, noemen ze figuren als Belcakam teletubbies. http://www.standaard.be/artikel/detail.a..
Bart van der Kolk
-7-  Bart van der Kolk:
Deze shariaforwhatever zijn niet wijs: Hun mijns inziens bekrompen uitleg van de Koran belooft ze: na de dood veel Hoeri's in het Paradijs, die hen altijd verwennen, eten en voedsel te over en alles wat ze willen... (met zicht op de giavurs (ongelovigen) die branden in de hel, waarschijnlijk te bekijken via satelietverbinding en plasmascherm...)
Dus als ik Sharia4watdanook was, zou ik een bomgordel omdoen, en mijzelf en medestanders via 1 druk op de knop snel naar de 'dsjenned' (hemel) verplaatsen. Hebben die ongelovige honden er ook geen ergernis meer van... Opgeruimd staat nog steeds netjes!
Vinus
-8-  Vinus:
Mensen, trap er nou toch niet in. Die shariatypes willen dat je ze gaat haten. Doe dat dan niet. Dan heb je ze tuk.
Theo
-9-  Theo:
Integendeel Vinus, haat zou verzet betekenen.
Wat shariatypes hopen is dat wij uit angst toegeven aan al hun eisen.
Gezien onze recente geschiedenis en hun groei maken ze een goede kans.
Ik hoop echter dat de Geus in de meesten van ons nog voortleeft.
Dr.D
-10-  Dr.D:
Hij sprak tenminste (deels) Nederlands, wat er binnen de muren van de moskee wordt uitgestort over de gebedsgangers haalt de media niet. Af en toe een incidentje ...
Bart van der Kolk
-11-  Bart van der Kolk:
Beste Vinus,
"die Sharitaypes" haten alles wat niet orthodox-Moslim is, dat wil zeggen: volgens de Soennitische Salafistische wijze, zelfs hun eigen 'broeders en zusters', de sjiitische, alevvitische, nusayris en bahaï en nog vele andere, wat meer gematigde stromingen in de Islam worden 'verketterd'. Dat heeft natuurlijk niets meer met religie te maken, maar alles met politiek! De 'sharia-club', van overtuigd tot praktiserend, en beide uiterst haatdragend naar andersdenkenden, is bijzonder gevaarlijk: dat heeft de recente geschiedenis wel bewezen.. Het zijn terroristen pur sang: strijden voor de 'zaak' tot je zelf neergeknald wordt. Dit zijn geen mensen, maar verdoolde geesten, aangewakkerd door de 'hitlers' van onze tijd: de Khomeni/ney's, wijlen de grootste 'seitan' 'Osama' en kompanen en nog wat vreemde kostgangers van dezelfde God van iedereen... Maar laat ik eens een zeer vreemd proefballonetje oplaten:
Als Afghanistan, Pakistan en omringende landen dezelfde financiële en economische mogelijkheden zouden kennen als in de Europesche Unie: zou dat dan niet mogelijkerwijs tot meer 'verdraagzaamheid' hebben geleid( zoals in Turkije of Quatar of zo: rijke landen met veel mogelijkheden). We dwalen af: Salafisten zijn schurken met bomgordels, en nooit te vertrouwen: deze stelling beschouw ik als Waar!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.