Home > > Afrekening

Afrekening

'Agent' uit de Matrix

Ik stond met mijn echtgenote op de drukke tramhalte op het Roelof Hartplein. Het was een prachtige dag, de zon scheen volop, ik liep in mijn colbertje en had mijn zonnebril op.
Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden.
Enige meters van mij vandaan stond een man met overvloedig zweet op het voorhoofd. Ik vond hem een type toreador, maar dan eveneens met een colbertje aan. Zo'n enigszins Spaans aandoend mannetje, met donker, achterover gekamd haar. Hij hield mij al een tijdje in de gaten en wierp mij schichtige, duistere blikken toe. Hij balde daarbij herhaaldelijk zijn vuisten en mompelde opgewonden in zichzelf.

Mijn echtgenote dirigeerde mij resoluut naar de kop van de tramhalte, uit de buurt van de toreador.  Ikzelf ben namelijk zo'n goedzak die ook nog eens het gesprek aangaat met dergelijke types. Of erger nog: wil informeren hoe het staat met de medicijnen. Mijn vrouw is gelukkig verstandiger in die dingen. Zij weet wanneer het tijd is om weg te wezen.

Even later bewoog de man zich echter toch weer in mijn richting. Op slechts enkele meters afstand bleef hij staan, bleef zijn handen geagiteerd tot vuisten knijpen en zette zijn binnensmondse conversatie voort. Het was duidelijk dat hij het over mij had. Genoeg mensen op de tramhalte, maar ik was de uitverkorene.

Ik keek tersluiks of hij in zijn vuisten niet toevallig een mes of ander wapen klaar had, want in dat geval was het tijd om maar eens een trammetje over te slaan en ons definitief uit de voeten te maken. Gelukkig leek hij ongewapend. Ik begon te vermoeden dat de psychotische toreador mij aanzag voor een van de Agents uit The Matrix en dat hij zich door mij achtervolgd waande. Kwam allemaal door die zonnebril natuurlijk.
Lijn 3 arriveerde. De man passeerde mij om voorin te stappen. Ik was op alles voorbereid. In het voorbijgaan siste hij me tussen zijn tanden door woedend toe: "Volgende keer reken ik met je af, klootzak!"


drie reacties op "Afrekening"

Suffie
-1-  Suffie:
Had je iets bij hem gekocht dan?
Terrebel
-2-  Terrebel:
Volkomen terecht dat het heerschap kwaad was op jou! Zomaar met je vrouw op een tramhalte gaan staan! En dan ook nog met een zonnebril op!! Maar goed dat hij zijn medicatie had ingenomen die dag want anders had hij vast niet zo mild gereageerd.
JohnN
-3-  JohnN:
Dat krijg je als je zo graag een "look-alike" wil wezen.
Voortaan maar weer een baseballcap op dan, ga je weer onder in de massa.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.