Home > > Problemen met exploitatie Lelylaan

Problemen met exploitatie Lelylaan

Station Lelylaan is een lelijke betonkolos. Vanaf 2013 moet dat gaan veranderen: dan zou de bouw starten van een totaal vernieuwd stationsgebied Lelylaan, met hotel, appartementen, winkels en een ondergrondse parkeergarage. Het is de vraag of dat nog gaat lukken, want stadsdeel Nieuw-West wil het contract ontbinden met ontwikkelaar Van der Looy Projectmanagement (LPM) omdat deze partij zijn verplichtingen niet nakomt.

Station Lelylaan - Foto: Jeroen Mirck

Vertraging en mogelijke extra kosten liggen op de loer, dus heb ik namens D66 Nieuw-West in de deelraadscommissie kritische vragen gesteld aan GroenLinks-wethouder Paulus de Wilt. Die is onverminderd positief, maar er is alle reden om dit scherp te blijven volgen. Lelylaan, Shmelylaan.

Toevoeging redactie AC: Ziehier de treurige staat van wat 'De Poort van West' zou moeten worden. We schreven al eerder over de situatie op en rond de Cornelis Lelylaan. Want niet alleen het stationsgebied, maar de situatie rond de gehele Cornelis Lelylaan is belangrijk voor de buurt. Langzamerhand ontstaat een heus 'Dossier Lelylaan', gevuld met loze beloftes en onuitgevoerde plannen. Als het de Zuidas betreft kan alles, de toegangspoort naar het grootste stadsdeel verkeert in erbarmelijke staat.


twee reacties op "Problemen met exploitatie Lelylaan"

Mark P
-1-  Mark P:
Ik ken de precieze situatie van de Lelylaan niet, maar ik ben wel blij dat bestuurders eindelijk besluiten al die contracten eens tegen het licht te houden en de ontwikkelaars die gewoon niets doen er uit te gooien. Die ontwikkelaars zitten met twee vingers in de neus te wachten tot de markt verbetert, zoals in Oostpoort of Vesteda. Punt blijft natuurlijk vooral dat er gewoon betere contracten gemaakt moeten, waarin dit soort gedrag niet meer mogelijk is.
Sjaak
-2-  Sjaak:
Paulus' werkkamer kijkt uit op station Lelylaan. Ik neem aan dat hij heus wel iets aan zijn uitzicht wil verbeteren.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.